OGLASIO SE HNS

Tuga u nogometnoj obitelji; nakon teške prometne nesreće u Stuttgartu preminuo mladi hrvatski reprezentativac

12.08.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Reprezentativac Hrvatske U-17 Luka Lucić preminuo je 12. kolovoza 2020. godine nakon teške prometne nesreće

Šesnaestogodišnji reprezentativac Luka Lucić rođen je 2003. godine u Njemačkoj te je sudjelovao u nekoliko aktivnosti hrvatskih mladih reprezentacija. Krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači 2020. godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

Preminuo je u bolnici 12. kolovoza 2020. godine od ozljeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila dan ranije na željezničkoj prugi u blizini Stuttgarta.

U ime svih djelatnika Hrvatskog nogometnog saveza te posebno u ime stožera U-17 reprezentacije, Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut njegovoj obitelji, prijateljima te suigračima zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru, piše HNS.

Prema pisanju njemačkih medija hrvatski nogometaš nastradao je u sudaru s vlakom na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu). Zadobio je teške ozljede i morao je helikopterom biti prebačen do bolnice nakon što mu je na licu mjesta pružena liječnička pomoć. Prema policijskim nalazima, mladić je ondje umro u utorak navečer.

Kako javlja njemačka policija, Lucić je išao iz smjera Ruita biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straßea. Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom trepćućim svjetlom. Previdio je vlak koji ide u smjeru Ruit. Unatoč hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Tužna vijest brzo se proširila hrvatskim medijima...