u 77. godini

Tuga u Engleskoj; preminuo osvajač svjetskog zlata u najkontroverznijem finalu

21.12.2019 u 22:58

Bionic
Reading

Osvajač naslova svjetskog nogometnog prvaka 1966. godine i strijelac jednog od pogodaka u finalu u kojemu je Engleska na Wembleyu svladala Zapadnu Njemačku sa 4:2 Martin Peters preminuo je u subotu u dobi od 76 godina, objavio je njegov bivši klub West Ham United.

'U dubokoj tuzi obavještavamo vas kako je Martin preminuo u miru u snu jutros oko četiri sata. Bio je voljeni suprug, otac i djed, nježan, pristojan obiteljski čovjek. Shrvani smo njegovim odlaskom, ali istovremeno i ponosni na sve što je ostvario. Tješe nas brojne radosne uspomene koje smo podijelili', stoji u priopćenju Petersove obitelji objavljenom na West Hamovoj internetskoj stranici.

Peters je postigao pogodak za vodstvo Engleske od 2:1 u 78. minuti finala.

Potom je Weber u 89. izjednačio na 2:2, da bi Engleska kontroverznim pogotkom Hursta u produžetku stigla do prednosti od 3:2 u 101. minuti. Hurst, koji je postigao i prvi pogodak za Englesku u finalu, postavio je konačni rezultat svojim trećim pogotkom u 120. minuti.

Za reprezentaciju Engleske igrao je 67 puta i postigao 20 golova.

Peters je peti član pobjedničke engleske momčadi koji je preminuo, nakon kapetana Bobbyja Moorea, Alana Balla, Raya Wilsona i vratara Gordona Banksa.