NAKON VELIKE POBJEDE

Tuga i bol Darija Srne; doznao da mu je preminuo otac

13.06.2016 u 09:18

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u nedjelju je na otvaranju Eura odigrao 131. utakmicu u hrvatskom dresu te je proslavio pobjedu protiv Turske 1:0. Međutim, dva sata nakon velike pobjede doznao je tužnu vijest koja je stigla iz rodnog Metkovića. U 75. godini života preminuo mu je otac Uzeir...

Darijo Srna u nedjelju je vodio svoje suigrače u važnoj pobjedi protiv Turske na otvaranju Eura. No dok je reprezentacija iz Pariza putovala u Deauville, do kapetana je stigla najtužnija vijest.

Iz rodnog su mu Metkovića javili kako mu je preminuo otac Uzeir (75), a on se posljednjih nekoliko godina borio s teškom i opakom bolešću.

Uzeir Srna bio je u mladim danima nogometaš (golman), a kao mladić je stigao u Metković te je godinama branio za NK Neretva. U Metkoviću je upoznao i suprugu Milku, s kojom je dobio dva sina, Igora i Darija. Iz prvog braka ima i sina Renata...

Ljubav prema nogometu Uzeir Srna prenio je i na sinove, a u gradu na Neretvi bio je poznat kao uvijek nasmijan i dobro raspoložen te vrstan nogometni znalac.

U posljednjih godinu dana Darijo je svaki slobodan trenutak koristio kako bi iz Kijeva otišao u rodni Metković vidjeti oca, a koji je, kako se sudbina poigrala, na dan velike pobjede Hrvatske izgubio najvažniju utakmicu u životu.

Zasad nije poznato kada je pogreb Darijevog oca, a također nije poznato hoće li kapetan biti na raspolaganju izborniku Anti Čačiću za ogled protiv Češke (petak 17. lipnja).

Tužnu vijest među prvima je hrvatskim novinarima prenio jedan od najvažnijih ljudi u hrvatskom nogometu, Zdravko Mamić.

'Kapetanu Srni umro je tata Uzeir nakon utakmice.Našem kapetanu izražavam saučešće, a on je odigrao jednu od svojihnajboljih utakmica od sto i ne znam koliko u dresu Hrvatske. Kao da jeocu želio poručiti: 'Tata, odi mirno...'', kazao je Mamić za Sportske novosti.

Iskrena sućut, kapetane...