velika prilika

Tudor ostvario svoj san i postao trener u talijanskoj Seriji A!

24.04.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor novi je trener talijanskog prvoligaša Udinesea i po prvi će put voditi jedan klub u Seriji A, u kojoj je proživio svoje najbolje igračke dane..

Tudor će na klupi momčadi iz pokrajine Friuli, za koju nastupaju i dva mlada hrvatska igrača Andrija Balić i Stipe Perica, zamijeniti Massima Odda koji je dobio otkaz na što je u nedjelju izgubio sa 1-2 od izravnog konkurenta za ostanak u ligi Crotonea. Bio je to čak 11. uzastopni poraz Udinesea koji se četiri kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu ljestvice sa 33 boda, četiri više od 18. SPAL-a koji se nalazi u zoni ispadanja.

  • +10
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri. 

Tudorov prvi trenerski posao bio je vođenje Hajduka s kojim je 2013. godine osvojio Hrvatski kup. Poljud je Taudor napustio u veljači 2015. godine, a potom je vodio grčki PAOK, te turske prvoligaše Karabukspor i Galatasaray. 

Klupu Galatasaraya Tudor je morao napustiti u prosincu prošle godine.