na rubu katastrofe

Tudor nije bio svjestan u što se uvalio: Takav izazov još nije imao u karijeri!

08.05.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Igor Tudor preuzeo je posrnulu momčad Udinesea prije desetak dana, ali nakon dvije odigrane utamice klub se sada nalazi u još težoj situaciji na ljestvici Serije A...

Tudor je pred najvećim izazovom u svojoj trenerskoj karijeri. Nakon što je u Galatasarayju potjeran iako je držao vodeće mjesto u Turskoj, pristao je preuzeti Udinese koji je bio u katastrofalnoj seriji od 12 poraza u nizu.

  • +4
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U desetak dana koliko je na čelu kluba bivši trener Hajduka nije uspio mnogo toga dobrog napraviti. S otpisanim Beneventom odigrao je 3:3, a od Intera je glatko izgubio 4:0 i sad je na bod od ispadanja iz Serie A, dva kola prije kraja.

Udinese je daleko najslabija momčad u Italiji u 2018. godini i samim time favorit za ispadanje iz lige pa Tudoru definitivno neće biti lako. Za ovako posrnulu momčad nitko više nije lak protivnik pa ni Hellas Verona u gostima u sljedećem kolu koja je već ispala, kao ni nezainteresirana Bologna u zadnjem kod kuće.

'Udinese ima kvalitetu i zaslužuje ostati u Seriji A. Spasit ćemo se!', obećao je navijačima Igor Tudor, no mnogi u Udinama su skeptični.

Cagliari koji zaostaje jedan bod igra s Fiorentinom i Atalantom, što se na papiru čini zahtjevnije, ali u Italiji to baš ništa ne znači i završnici prvenstva.

Nema sumnje, Tudor se uvalio u nevolju, u želji da u Italiji započne svoj uspon i jednog dana izjednači igračke uspjehe iz doba kad je bio član Juventusa. No, ako uspije opstati sa svojim nogometašima, valjda će se Udinese barem malo konsolidirati tijekom ljeta pa će dobiti priliku pokazati koliko je dobar trener sljedeće sezone...