SP U VATERPOLU

Tucak nakon SAD-a: Bitna je pobjeda, ali ima još posla

22.07.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini, hrvatski su vaterpolisti slomili otpor SAD-a i tako pobjedom otvorili svjetsko prvenstvo što se igra u Barceloni

Hrvatski vaterpolisti nakon osvojenog zlata na Olimpijskim igrama, u Barceloni su krenuli i po svjetsko zlato. Prva prepreka na tom putu bio im je SAD kojeg su 'barakude' pobijedile 9:7 prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini.

' Pobjeda protiv SAD-a je izuzetno važna. Ovo je bila naša prva utakmica na Svjetskom prvenstvu i bilo je bitno da ga dobro otvorimo. Utakmicu prije nas je Grčka deklasirala Crnu Goru. Izuzetno je važno da zauzmemo prvo mjesto u skupini. Iz utakmice u utakmicu želimo dizati formu i čeka nas još puno posla. Imamo prva dva osnovna preduvjeta da dođemo do dobrog rezultata. Imali smo izuzetno dobar rad na pripremama i atmosfera u reprezentaciji je sjajna. U Barceloni je sve u najboljem mogućem redu i organizacija je na visokom nivou!', izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za Hrvatsku na FINA Svjetskom prvenstvu igraju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Fran Paškvalin, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka.

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu igra u srijedu 24. srpnja protiv reprezentacije Kanade.