Mahiedine se oglasio

Trostruki osvajač olimpijske medalje naglo završio karijeru pa priznao: Više ne uživam u treninzima

04.01.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Trostruki osvajač olimpijske medalje na srednjim prugrama, francuski atletičar Mahiedine Mekhissi-Benabbad (37) objavio je prekid karijere

'Vrijeme je da okrenem novu stranicu. Ovaj sport mi je dao toliko toga, proživio sam nevjerojatnu avanturu. Uvijek sam nadilazio sebe kako bih mogao dobiti i podijeliti neopisivu emociju. Hvala vam', napisao je 37-godišnji Francuz na društvenim mrežama. Tu odluku nije najavljivao i mnoge je iznenadila što je stigla ovako naglo...

'Više ne uživam u treninzima. Trčao sam kako bi bio svjetski i olimpijski pobjednik, kako bi osvajao medalje i obarao rekorde. Da biste postigli ove ciljeve, ako nemate želju, nema smisla nastavljati', dodao je u razgovoru za L'Equipe.

Mekhissi-Benabbad je osvojio srebrne medalje na 3.000 metara sa zaprekama na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, dok je u Rio de Janeiru 2016. bio treći.

Ima i dvije bronce sa svjetskih prvenstava (2011, 2013), te pet zlatnih medalja s europskih prvenstava.

Njegovu karijeru obilježile su dvije gluposti. Francuz je na EP-u u Zurichu 2014. ostao bez zlatne medalje usprkos uvjerljivoj pobjedi na 3.000 metara sa zaprekama. Nekoliko desetaka metara prije cilja skinuo je majicu, stavio ju u usta i tako prošao kroz cilj. Suspendiran je zbog omalovažavanja suparnika i tako je ostao bez zlata.

Dvije godine ranije na EP-u u Helsinkiju je nakon pobjede na 3.000 m sa zaprekama s dvije ruke odgurnuo maskotu Appy koja mu je donijela darove. Dodajmo kako je kostim nosila 14-godišnja djevojčica.

Francuz zbog svojeg ponašanja nije bio kažnjen niti se ispričao djevojčici.