TROFEJ JE DONIO, ALI...

[VIDEO] Gdje je i što radi bivši trener splitskog Hajduka Valdas Dambrauskas?

04.01.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Valdas Dambrauskas je s Hajdukom prošle sezone osvojio Supersport Hrvatski nogometni kup, a u domaćem prvenstvu dugo bio u utrci za naslov prvaka kojeg je, opet, osvojio Dinamo

Novu sezonu 2022/23 otvorio je porazom u finalu Superkupa od Dinama, a onda gurao kroz domaće prvenstvo do kiksa protiv Šibenika na Šubićevcu. Tada su Bijeli imali 1-0 i počeli zatvarati utakmicu, da bi u debeloj sudačkoj nadoknadi domaćini Hajduku otkinuli dva važna boda u borbi za naslov prvaka.

Prvi čovjek kluba Lukša Jakobušić kasnije je izjavio kako je pogriješio što Dambrauskasa nije otpustio nakon Superkup utakmice i gubitka trofeja.

Mislav Karoglan je uskočio kao zamjena Litavcu i korektno odrađivao svoj posao Bez poraza, ali s nekoliko prosutih bodova na način na koji je to radio i Dambrauskas, ranim zatvaranjem utakmica, čak i kad je prednost bila dva gola.

Standings provided by Sofascore

Kao konačno rješenje iskristalizirao se Ivan Leko čiji će se rad tek naći pod povećalom javnosti. A gdje je danas Valdas Dambrauskas?

Litavac je preuzeo grčki OFI, klub s Krete. Nakon 16 kola njegova momčad drži 11. mjesto u grčkom prvenstvu s 12 bodova. Pola od toga osvojeno je u Dambrauskasovom mandatu. Pod njegovim vodstvom OFI je upisao jednu pobjedu, tri remija i tri poraza.

U 16. kolu odigrali su na domaćem terenu 0-0 s Volosom. Istina, OFI je zabio preko Larssona u 59. minuti, no pogodak je poništen nakon intervencije VAR-a i doslovno milimetarskog zaleđa.

Standings provided by Sofascore