IZJEDNAČILI I SPURSI

Trica Rayja Allena za prvu pobjedu prvaka Bostona

21.04.2009 u 09:15

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci Boston Celticsi te San Antonio Spursi izjednačili su rezultat protiv Chicago Bullsa odnosno Dallas Mavericsa na 1:1 u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

U Bostonu je to bila još jedna neizvjesna utakmica u kojoj je domaćin slavio tricom Rayja Allena dvije sekunde prije kraja utakmice 118:115. U prvom dvoboju serije na četiri pobjede Bullsi su slavili nakon produžetka.

Allen je na koncu skupio 30 koševa i 5 asistencija i bio je prvo ime domaćeg sastava koji je u svojim redovima imao pet igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Osim Allena odličnu večer imao je i Glen Davis (26 koševa, 9 skokova), dok je Rajon Rondo ubacio 18 koševa, ali uz šut 7-18.

'Bio sam na sekundu sam i znao sam da je to trenutak kada moram pucati. Dobro su me čuvali, no jedan trenutak je bio dovoljan', kazao je Allen.

Bullse je predvodio Ben Gordon sa 42 koša, što je njegov osobni rekord u doigravanju. John Salmons je dodao 17 koševa, a Brad Miller 16 koševa i 9 skokova.

Serija se sada seli u Chicago gdje su na rasporedu iduće dvije utakmice.

Pobjedu su upisali i San Antonio Spursi protiv Dallasa 105:84 izjednačivši rezultat na 1:1. Maverickse je uništio Tony Parker sa 38 koševa i 8 asistencija. Tim Duncan je dodao 13 koševa, 11 skokova i 5 asistencija, dok je Drew Gooden također ubacio 13 koševa. Goste su predvodili Jason Terry (16), Jason Kidd (14) i Dirk Nowitzki (14), dok je Josh Howard ubacio svega sedam koševa. Serija se sada seli u Dallas.

'Bila je to utakmica u kojoj nismo imali pravo na pogrešku, zbog toga smo bili iznimno agresivni. Obrana je bila sjajna, a potom je u napadu bilo daleko lakše,' kazao je Parker.