DEVETI RAMLJAK

Tri kontinenta na Dinamovom turniru

06.05.2011 u 08:26

Bionic
Reading

Dinamo će početkom lipnja organizirati deveto izdanje Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, čiji juniorski dvoboji održavaju živim sjećanje na tog legendarnog igrača

Na svih osam odigranih turnira Dinamo je podizao pehar namijenjen pobjedniku, a u deveti lov krenut će šarena internacionalna grupa prožeta slavnim imenima s egzotičnim dodacima.

Na turniru tradicionalno nastupa osam klubova, a u Dinamu imaju problema s 'prebukiranjem'. Naime, dolazak je potvrdilo deset klubova i dvojici partnera domaćin će se morati zahvaliti.Dinamo, Hajduk, Villarreal, Espanyol, Dinamo Kijev, Rapid Beč, talijanska Cesena, reprezentacija SAD-a, Al Nasr iz Dubaija i AIK Stockholm su zainteresirani za nastup, a još nije odlučeno tko će otpasti. Moguće je da se među prekobrojnima nađu i Splićani, čime na turniru, prvi put od njegovog osnutka, ne bi bilo gostiju iz hrvatske lige.

Mečevi počinju 3. lipnja, a finale će se odigrati tri dana poslije. Sustav je uhodan, momčadi će se podijeliti u dvije skupine u kojima će svatko igrati sa svakim, a pobjednici skupina u nedjeljnom će finalu odlučiti o pobjedniku.

Pravo nastupa imaju igrači rođeni 1993. godine i mlađi, što u kontekstu Dinamovih prvotimaca znači da Mario Šitum nema pravo nastupa, ali bi momčad zato mogao predvoditi Mateo Kovačić. Dinamov sastav vodit će trener Dinko Jeličić, a na turniru će igrati i najbolji kadeti iz momčadi Joze Bandića.

Izvještaj Nove TV s lanjskog finala