EHF Europska liga

Tri Hrvata s poljskom Wislom u četvrtfinalu; 'veteran' Igor Vori uspio zabiti u europskoj utakmici, ali ni to nije bilo dovoljno Berlinu

05.04.2022 u 23:54

Bionic
Reading

Rukometaši poljske Wisle Plock u čijim redovim igraju hrvatski rukometaši Lovro Mihić, Tin Lučin i Leon Šušnja izborili su plasman u četvrtfinale EHF Europske lige izbacivši njemački Lemgo.

Wisla Plock je kod kuće odigrala 28:28 protiv Lemga, no poljski sastav je u prvom susretu slavio sa 31-28.

Michal Daszek i Zoltan Szita su zabili po pet golova za Wislu u čijim redovima su nastupila i trojica hrvatskih rukometaša. Lovro Mihić je zabio dva, a Tin Lučin i Leon Šušnja po jedan pogodak.

Kod Lemga najefikasniji je bio Bjarki Mar Elisson s osam golova.

Wislu u četvrtfinalu očekuje švicarski Kadetten Schaffhausen koji je preskočio Savehof.

Kadetten Schaffhausen je na gostovanju kod Savehofa izgubio sa 28:34, no švicarski sastav je u prvom susretu pobijedio sa šest razlike (32:26) pa je prošao dalje zbog više golova u gostima.

Za Schaffhausen je branio Kristijan Pilipović sakupivši osam obrana, a najbolji strijelci bili su Joan Canellas i Jonas Schelker sa po četiri gola. Kod Savehofa najefikasniji je bio Elias Ellefsen a Skipagotu sa sedam golova.

Nantes je izbacio Füchse Berlin pobijedivši u obje utakmice. U prvom susretu na svom parketu Francuzi su slavili 25:24, a u uzvratu u Berlinu 33:30.

Nantes su predvodili Theo Monar sa šest i Kiril Lazar s pet golova, dok su u redovima njemačkog sastava Lasse Bredekjaer, Hans Lindberg i Miloš Vujović zabili po pet golova. Naš Igor Vori postigao je jedan pogodak.

PAROVI ČETVRTFINALA:

  • Kadetten Schaffhausen - Wisła Płock
  • RK NEXE - GOG Handbold
  • Nantes - Magdeburg
  • Benfica - Gorenje Velenje