Legendarni pivot

Igor Vori i službeno prekinuo mirovinu te zaigrao u njemačkoj Bundesligi; nakon utakmice svojom je izjavom sve oduševio!

25.03.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Senzacionalno je odjeknula vijest da se nakon četiri godine u igračkoj mirovini na terene vratio legendarni hrvatski pivot Igor Vori

Svega tri dana nakon što je objavljena vijest kako je 41-godišnji Igor Vori potpisao ugovor s njemačkom momčadi Füchse Berlin zaigrao je u 25. kolu Bundeslige.

U pobjedi nad Lemgom 29:24 Igor Vori većinom je korišten u formaciji obrane, a u statistiku se upisao jer je zaradio jedno isključenje. Uostalom, poznato je kako je Vori stigao kao prva zamjena srpskom pivotu Mijajlu Marseniću.

Nakon utakmice iskusni Vori, koji je svojom odlukom da opet zaigra vrhunski rukomet mnoge iznenadio, kratko je rekao:

'Umoran sam, ali bilo je nevjerojatno. Jako sam ponosan na sebe što sam ponovno nakon tako duge pauze igrao u Bundesligi, najboljoj ligi na svijetu', kazao je Vori koji je na pitanje kako mu je tijelo podnijelo napore kratko rekao:

'Trenutačno sam dobro, ali baš me zanima kako će moje tijelo sutra reagirati. Nadam se da će sve ovo funkcionirati sljedeća tri mjeseca i da ćemo ostvariti cilj, a to je nastup u Ligi prvaka', dodao je dobro raspoloženi Vori koji je u bogatoj karijeri igrao za PPD Zagreb, Barcelonu, HSV i PSG, a za Hrvatsku je od 2003. do 2018. godine odigrao ukupno 240 utakmica i zabio 587 golova.

Osvojio je sve što se u rukometu može osvojiti; olimpijsko zlato iz Atene 2004. i broncu iz Londona, zlato na SP-u 2003, dva srebra i broncu, te dva srebra i broncu s Europskih prvenstava.

A avantura u njemačkoj momčadi Füchse Berlin još je jedna crtica u karijeri. A to mu je drugi povratak na teren jer je, podsjetimo, u travnju 2019. godine ponovno 'uskočio' u dres 'zagrebaša' koji su tada imali velikih problema s ozljedama.