imaju svojih slabosti

Trener Villarreala uoči uzvrata s Dinamom nije skrivao zabrinutost; neočekivani domaći poraz od Osasune uzdrmao je 'žutu podmornicu'

11.04.2021 u 23:23

Bionic
Reading

Villarrealov trener Unai Emery nada se da domaći prvenstveni poraz 2:1 od Osasune, kojim je prekinut niz njegove momčadi od šest pobjeda u svim natjecanjima, neće psihološki utjecati na njegove igrače uoči uzvratne utakmice Europske lige s Dinamom u četvrtak (21 sat, Arenasport 1)

Nakon poraza 2:1 od Osasune trener Villarreala Unai Emery je susret s hrvatskim prvakom nazvao 'dobrom prilikom' za povratak pobjedama. Njegova je 'žuta podmornica', kako je nadimak momčadi Villarreala, doživjela težak udarac od kojeg se možda do četvrtka i neće oporaviti.

'Psihološki moramo ostati uravnoteženi. Nakon ovakve utakmice prvo se osjeti razočaranje, a onda je se trebaš riješiti što prije', kazao je Emery nakon susreta i dodao:

'Kada budem pregledavao ovu utakmicu i dublje ju analizirao, kako bih izvukao zaključke, sigurno će se i moje emotivno stanje popraviti, jer je ekipa radila dobre stvari.'

No, poraz boli, posebice jer su izgubili na svom terenu...

'Kako god bilo, u četvrtak nas čeka utakmica kojoj se veselimo, nalazimo se u fazi sezone u kojoj su naši ciljevi i dalje dostižni. Danas smo napravili korak unatrag, ali ne zato što smo htjeli, nego zbog događaja u ovoj utakmici i zbog zasluge Osasune', rekao je Emery koji je nakon pobjede od 1:0 prošli četvrtak u Zagrebu odlučio odmoriti neke igrače. Tako je na klupi ostavio lijevog beka Alfonsa Pedrazu, veznog Manua Triguerosa te napadače Gerarda Morena i Samuela Chukwuezea. Svu četvoricu je zatim uveo u drugom poluvremenu, no nije izbjegao poraz od ekipe protiv koje je praktično već bio upisao bodove.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Villarreal - Osasuna, Primera, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Prošli četvrtak smo igrali protiv Dinama važnu utakmicu, vratili smo se s tog dugog putovanja, a od ranije smo imali iskustva u podjeli minuta među igračima u ovakvim situacijama. Htio sam zbog toga staviti svježe igrače koji su već bili pokazali da im se može vjerovati', objasnio je Emery svoju odluku. Uz sve to, Emery u igru nije uvodio veznog Etienna Capouea, stopera Pau Torresa i napadača Carlosa Baccu koji su igrali u Zagrebu. Golman Gero Rulli, koji brani samo u Europskoj ligi, ostao je na klupi, a među vratnice je stao Sergio Asenjo.

Sve do 64. minute nije bilo golova, da bi u sljedećih deset minuta lopta čak triput završila u mreži, a sva tri gola postigli su gosti. Vodstvo Osasuni u 64. minuti donio je Jon Moncayola, a u 70. minuti je Villarreal izjednačio zahvaljujući autogolu Davida Garcije. U 74. minuti je pobjedu Osasuni donio hrvatski reprezentativac Ante Budimir zabivši glavom.

'Kada smo primili prvi gol propao je naš inicijalni plan. Onda smo napravili izmjene kako bismo ojačali sredinu terena i kružili s loptom, uveli Morena kako bi bolje povezao napad te smo ostvarili cilj. Kontrolirali smo igru, bili dobro postavljeni i približili se njihovom golu i stvarali prilike, no zabili smo samo jedan gol. A oni su, premda im nismo ostavili puno mogućnosti, bili dva puta precizni pred našim golom', analizirao je Emery utakmicu protiv Osasune te napomenuo:

  • +34
Dinamo - Villarreal, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Zaslužili smo pobijediti, jer smo dobro igrali, no ovaj put nije uslijedila nagrada za dobar rad na terenu.'

Bio je to prvi poraz Villarreala nakon tri uzastopne pobjede u La Ligi.

'Moramo se sada nastaviti boriti u prvenstvu da budemo među mjestima (prvih sedam!) koje vode u Europu dogodine. Moramo se brzo dići nakon ovog poraza, jer ćemo već u četvrtak igrati opet na svom stadionu protiv Dinama, što je dobra prilika da se vratimo na pobjedničke staze', zaključio je trener Villarreala Unai Emery.