NEOBIČNA PRESICA

Trener Rijeke nije dozvolio da mu postavljaju pitanja, nije bilo ni potrebno, udario je sam na sebe

05.11.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 15 sati (MAXSport 1) gostuju u Varaždinu u sklopu 16. kola SuperSport HNL-a, a uoči dvoboja na konferenciji za medije bio je trener Riječana Serse Cosmi koji je održao monolog

Talijanski stručnjak ne živi u ljubavi s novinarima ni navijačima. Došao je na konferenciju te odlučio da neće odgovarati na pitanja. Cosmi je prvo održao monolog koji je zvučao kao da se oprašta, da bi se zatim svima ispričao za svoje riječi nakon Istre 1961 i još jednom naglasio kako želi Rijeku vratiti na mjesto gdje pripada.

'Posao koji smo ja i moji suradnici dosad obavili smatram pozitivnim. Ali napravio sam jednu pogrešku! Mislio sam, nakon dvije pobjede na uvjerljiv način da smo dosegnuli razinu s kojom možemo do kraja ovog dijela sezone igrati lakše, bolje i s više vedrine. To je bila moja pogreška. Trener mojeg iskustva trebao je predvidjeti probleme. Ali borit ću se jer to je moj karakter. I u Italiji su za mene stalno govorili da u najtežim situacijama izvučem najviše iz momčadi. Nikad me nije zanimala prosječnost, ni u poslu, ni privatno', rekao je Cosmi i dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Uvjeren sam da se u Rijeci može napraviti vrhunski posao. Ispričavam se ako dosad nisam ispunio očekivanja, ako sam razočarao klub koji me pozvao i tim pozivom me učinio ponosnim. Ispričavam se i navijačima i svim ljudima koje susrećem na ulici i koji su puni pozitive prema meni. Odlučan sam vratiti Rijeku gdje joj je mjesto - povijesno i tradicijom.'

Nakon toga na hrvatskom je izgovorio poznatu krilaticu 'Krepat ma ne molat' i napustio pressicu.

  • +23
Slaven Belupo - Rijeka, 23.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Zanimljivo, Cosmi nijednom riječi nije spomenuo Varaždin i sutrašnju utakmicu koju je najavio kapetan Bijelih Nediljko Labrović.

'Nismo dovoljno homogeni na travnjaku, da. U svlačionici držimo pozitivno ozračje koliko god možemo, nadamo se da ćemo u nedjelju to pokazati na terenu. Varaždin igra jako dobar nogomet, nedostajat će im Teklić, da, ali puno toga ovisit će i o nama', rekao je Labrović.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore