ZNA ŠTO RADI

Trener Reala Ancelotti objasnio zašto se na početku derbija s Atleticom odrekao Modrića, a onda ga gurnuo u vatru...

09.05.2022 u 10:32

Bionic
Reading

Tko bi rek'o čuda da se dese...Tako bi trebalo započeti izvještaj s utakmice u kojoj u početnih 11 Real Madrida nije zaigrao Luka Modrić

Dogodilo se to sinoć na gradskom derbiju La Lige između Atletica i Reala. Atletico je slavio 1:0 i stigao na korak od potvrde nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone. Kapetan hrvatske reprezentacije ušao je u igru tek u 68. minuti utakmice.

Real Madrid je još u prošlom kolu osigurao naslov prvaka, a u međuvremenu izborio i finale ovosezonske Lige prvaka.

Trenera Reala Carla Ancelottija poraz nije previše zabrinuo, a objasnio je i zašto se odlučio na postavu bez Luke.

'U ovakvim utakmicama vrlo važan je, rekao bih i odlučujući mentalni aspekt. Atletico je tu imao prednost. Nama nisu bili potrebni bodovi, ali nam je trebala dobra utakmica. Nakon lošijeg prvog poluvremena, u drugom smo bili bolji. Bila je to dobra utakmica i bili smo blizu izjednačenja. Moramo tako nastaviti, jer nama je prioritet izbjeći probleme i dati minutažu onima koji su igrali manje. Tako će biti i u sljedećim utakmicama. Moamo odmoriti one koji su umorni kako bismo izbjegli probleme. U četvrtak će protiv Levantea igrati oni koji su večeras igrali manje, a to su Benzema, Modrić i Vinicius. Ove utakmice nam pomažu da ostanemo u ritmu', rekao je Ancelotti.

  • +7
Atletico - Real, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: BALLESTEROS

'Benzema je bio umoran i neoporavljen. Modrić je također bio umoran i nisam ga želio postaviti u momčad od samog početka. Ideja je da svi budu na raspolaganju 28. svibnja u finalu Lige prvaka i na tome radimo. Imamo dovoljno vremena i moramo odigrati mudro dvije preostale utakmice domaćeg prvenstva jer su one dobre za nas. Imamo priliku vratiti sve igrače i doći na finale u dobroj formi', zaključio je Ancelotti.

Standings provided by SofaScore LiveScore