LASO I TETIVA

Trener Real Madrida na štakama vodio momčad do pobjede

22.06.2014 u 15:12

Bionic
Reading

Pablo Laso, trener košarkaša Real Madrida, vodio je drugu utakmicu finalne serije doigravanja za naslov prvaka Španjolske protiv Barcelone u sjedećem položaju. Na klupu je došao na štakama. Posljedica je to ozljede koju je zadobio u prvoj utakmici…

Barcelona je dobila prvi ogled finala u Madridu s 98:93. Da stvar bude gora po trenera Pabla Lasa, on je tijekom te utakmice zadobio ozljedu Ahilove tetive.

'Dogodilo se krajem treće ili početkom četvrte četvrtine. Osjećao sam kao da imam kvrgu na dnu potkoljenice. Sada ću cijelu finalnu seriju morati sjediti na klupi', rekao je Laso dan uoči drugog sraza.

Na njegovu sreću, Real Madrid je dobio drugu utakmicu u subotu 87-78, čime je seriju koja se igra na tri pobjede poravnao na 1-1. Igrači ''kraljevskog kluba'' tako su olakšali teškoće svom treneru.

'Nakon dužeg vremena smo uspjeli pronaći našu najbolju obranu. Sretan sam, ali znam da je ovo dugačka serija. Moramo izvući neke zaključke iz prve dvije utakmice i dobro se pripremiti za dva gostovanja u Barceloni', osvrnuo se Laso na utakmicu, te je prokomentirao vlastitu situaciju.

'Čudno sam se osjećao. Imao sam ozljede kao igrač, ali nikada kao trener. Volim biti potpuno uključen u utakmicu, ne kažem da nisam bio u ovoj utakmici, ali želim biti 100 posto uključen. Međutim, osjećao sam se dobro, jer sam vidio da je momčad usredotočena na svoj zadatak.'