hoće li se oporaviti?

Trener otkrio u kakvom je stanju Rafa Nadal: Njemu je sad najteže...

02.05.2023 u 17:52

Bionic
Reading

Carlos Moya, trener Rafaela Nadala, tvrdio da španjolski tenisač čini sve kako bi zaigrao na Mastersu u Rimu i na Roland Garrosu

Potvrdio je Carlos Moya kako u ovom trenutku ipak ne može jamčiti da će Rafa Nadal zaigrati u Rimu i Parizu, jer njegov oporavak ne ide brzinom koju su očekivali. Podsjetimo, Nadal nije igrao od Australian Opena, a Moya sad kaže da je nemoguće odrediti kada će se vratiti na terene.

'Trenutno radimo sat do sat i pol dnevno, trudimo se da svakodnevno postupno napredujemo. Ne radi se više o tome da li ste pesimist ili optimist, samo nadgledate napredak svakog dana', kazao je Moya te nastavio:

'Naravno da su ovo teška vremena jer smo propustili turnire koje volimo, ali Rafa je ratnik, neuništive je volje i kad dođe vrijeme za povratak, bit će vrlo motiviran. U ovom trenutku nemoguće je bilo što prognozirati, ali naš cilj je da ide u Rim. Ako to nije moguće, pokušat ćemo biti spremni za Roland Garros.'

Svi se pitanju koliko je ova duga pauza ostavila traga na formi Rafe Nadala...

'Pomalo smo tužni jer još nije igrao na zemlji. Njemu je najteže, ali pokušavamo ga ohrabriti i uvijek smo optimisti. Mislim da je postala urbana legenda to da je Nadalu potrebno puno mečeva da se vrati nakon ozljede povrede, jr on je uvijek ostvarivao dobre rezultate', zaključio je Moya.