Europska liga na rujevici

Trener Napolija Gattuso priznao zašto ne pamti Rijeku po dobrom; jedno pitanje ga je izbacilo iz takta, a spomenuo je i Maradonu

05.11.2020 u 09:01

Bionic
Reading

Uoči nove utakmice nogometaša Rijeke, koji u sklopu trećeg kola Europske lige dočekuju talijanski Napoli (četvrtak, 18:55, Arenasport 4 – MAXtv), zanimljivo je bilo čuti razmišljanje trenera gostiju Gennara Gattusa

Od prije je poznato kako trener Riječana Simon Rožman ne može računati na važne igrače poput Andrijaševića, Halilovića, Pavičića, Capana i Arsenića, a upitni su još Štefulj i Lepinjica.

Po dolasku u Rijeku legendarni Gennaro Gattuso, trener Napolija, prisjetio se kako taj grad ne pamti po dobrom. Naime, prije tri godine Gattuso je vodio AC Milan koji je na Rujevici poražen 2:0…

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Znate, imam loše uspomene na Rijeku. Moramo odigrati pravu utakmicu, vrijednu Napolija. Poznajem ovaj stadion jer sam ovdje izgubio s Milanom. Od tada se Rijeka promijenila, ali ovo je neugodna utakmica za nas. Želim vidjeti isti stav kao u Španjolskoj', kazao je Gattuso čija je momčad nedavno slavila na gostujuću pobjedu kod Real Sociedada 1:0.

Je li Napoli u krizi teško je reći no nakon 2:0 poraza kod kuće od Sassuola, u domaćem prvenstvu, sve se više o tome piše:

'Mislim da ovo nije utakmica u kojoj se moramo posebno dokazati. Ne slažem se s kritikama koje dobivamo zadnjih tjedana. OK, izgubili smo od AZ-a, ali smo dominirali. Imali smo prilike i protiv Sassuola. Mislim da smo na pravom putu. Normalno je da se moramo poboljšati', kazao je Gattuso kojeg je to pitanje malo izbacilo iz takta.

Na kraju je Gattuso poslao poruku podrške legendarnom Diegu Armandu Maradoni, nekadašnjem igraču Napolija koji se oporavlja nakon zahtjeve operacije na mozgu (krvarenje):

'Jedva čekamo da ga vidimo kako bi ga mogli zagrliti. Pisao je povijest Napolija i sve je ostvario. Ne sumnjam da će uspjeti i u ovoj borbi', dodao je Gattuso.

Dok čekamo nove europske izazove naših klubova, pogledajte još jednom najbolje golove 10. kola HT Prve lige.