SVE SE ZNA

Trener Milana prokomentirao trijumf kod Juventusa, a uskoro i saznao svoju sudbinu na klupi 'Rossonera'

10.05.2021 u 10:20

Bionic
Reading

U derbiju 35. kola talijanske Serie A nogometaši Milana svladali su Juventus s uvjerljivih 3:0 na gostovanju u Torinu, a utakmicu je prokomentirao strateg 'Rossonera' Stefano Pioli

Podsjećamo, Milan je poveo u završnici prvog poluvremena, kad je mladi Španjolac Brahim Diaz preciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut vrata Juventusa. U 58. minuti je Kessie mogao udvostručiti vodstvo Milana, ali je Szczesny obranio loše izveden kazneni udarac.

Ante Rebić je u 66. minuti ušao u igru kako bi zamijenio ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, a u 78. minuti se hrvatski reprezentativac pobrinuo za potez utakmice. Sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio je lijeve rašlje za 2:0. U 82. minuti je konačnih 3:0 postavio Fikayo Tomori na ubačaj Calhanoglua.

'Ne vjerujem da postoji nešto poput savršene utakmice, ali bili smo blizu tome. Igrali smo kao zrela momčad, koncentrirani i odlučni, pobijedili u vrlo teškoj i vrlo važnoj utakmici. Milan nikada nije pobijedio na ovom stadionu, tako da je to za sve nas zadovoljstvo,' rekao je Stefano Pioli.

  • +9
Juventus - AC Milan, Serie A, 9.5.2021. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Inače, o Piolijevoj sudbini poslije utakmice govorio je direktor Milana Paolo Maldini koji je potvrdio da će ga zadržati na mjestu trenera čak i ako se ne izbori Liga prvaka.

'Postavljamo temelje za izgradnju pobjedničkog tima, za to se borimo. Mnogi se igrači dokazuju na mogu biti na visokoj razini, ali očito je da se svake godine moramo pojačavati i napredovati.'