iskreno priznanje

Trener Intera se posuo pepelom: Pogriješio sam u vezi s Brozovićem!

03.04.2018 u 17:23

Bionic
Reading

Luciano Spalletti priznao je da je držao Marcela Brozovića na krivoj poziciji i da se ugodno iznenadio kada je vidio kako dobro naš reprezentativac može igrati u središtu vezne linije...

Podsjetimo, 25-godišnji hrvatski reprezentativac ove sezone gotovo pola svojih nastupa u Seriji A započeo je s klupe, a Luciano Spalletti nikako nije uspijevao izvući njegov puni potencijal na travnjaku.

  • +9
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To je Brozovića činilo nervoznim, što je pokazao u nekoliko navrata na Interovim utakmicama, a nije bio pretjerano raspoložen ni tijekom svog posljednjeg nastupa za Hrvatsku protiv Perua.

No, u zadnjim dvobojima Marcelo je opet pravi, a Inter pobjeđuje. Posebno je dobar bio protiv Verone u subotu kada je krasnom asistencijom proigrao Perišića kojem nije bilo teško zabiti. Toliko je dobar u svojoj novoj ulozi centralnog veznjaka da je i trener iznenađen.

'Pogriješio sam s Brozovićem. Gledajući njegovu igru zaključio sam da je riskantno staviti ga na poziciju ispred obrane, jer bi mogao smanjiti kontinuitet protoka lopte. Umjesto toga, ova ga je pozicija učinila odgovornijim, jer se osjeća važnijim na terenu. Sada manje gubi lopte, igra za momčad i pokazuje sve svoje kvalitete,' naglasio je Spalletti.

Brozović koji vrlo dobro surađuje s Gagliardinijem u izgradnji Interovih napada, kao i u pomoganju obrani imat će novu priliku potvrditi svoju klasu u srijedu u gradskom derbiju protiv Milana...