RADI ČUDA NA OTOKU

Kakav Guardiola, ovaj čovjek je najbolji trener sezone u cijeloj Europi!

03.04.2018 u 17:02

Bionic
Reading

Pep Guardiola možda će biti proglašen najboljim trenerom Premiershipa nakon što je pregazio cijelu ligu ove sezone, no ono što radi Sean Dyche na čelu malog Burnleyja još je i veće postignuće...

Prošlog ljeta Burnley je uoči početka nove sezone bio među favoritima za ispadanje iz Premiershipa, a da je netko tada prognozirao da bi ovaj mali klub mogao izboriti nastup u Europi, svi bi mu se smijali.

  • +3
Premiership - 26. kolo, Burnley - Manchester City, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, sedam kola prije kraja engleskog prvenstva Burnley i dalje čvrsto drži sedmo mjesto i ako na njemu ostane izaći će na europsku pozornicu sljedeće jeseni.

Tajna uspjeha je definitivno u treneru Seanu Dycheu. Od prilično prosječnog kolektiva napravio je dobro uigrani stroj koji čvrstom igrom čupa bodove. Pobjedom na Stamford Bridgeu u prvom kolu protiv aktualnog prvaka Chelseaja najavio je velike stvari i nije posustao sve do travnja.

'Ponosan sam na igrače, ali ja sam osoba koja se ne zanosi. Moramo još puno raditi,' izjavio je ovog vikenda nakon treće uzastopne pobjede kod WBA 46-godišnji engleski trener koji već šest sezona vrlo uspješno vodi Burnley.

Na utakmicama Burnelyja pada najmanje golova u Premiershipu, a obrana je jača strana ove momčadi kojoj rezultati 1:0 i 0:1 nisu strani ove sezone. O zvijezdama u momčadi je teško govoriti. Novozelanđanin Chris Wood predvodi napad, Belgijac Steven Dafour najuglednije je ime u sredini, a tu je i Islanđanin Johann Gudmundsson kojeg smo upoznali na utakmicama kvalifikacija za SP. Obrana pak koju čine vratar Pope te braniči Lowton, Tarkowski, Ward i Mee zasad odrađuje junački posao i najbolji je dio ekipe.

Pep Guardiola možda je pomeo Premiership ove sezone i dobit će nagradu za trenera godine, ali Dyche je taj koji radi čuda s momčadi vrijednosti dva igrača Manchester Cityja. Baš zato ne samo što odrađuje najimpresivniji posao u Engleskoj, već je teško naći boljeg i u cijeloj Europi...