SuperSport HNL

Trener Hajduka Ivan Leko iskreno progovorio o igraču koji je tek stigao na Poljud, a njegov je izbor za mnoge bio veliko iznenađenje

27.01.2023 u 11:41

Bionic
Reading

Hajduk u 19. kolu SuperSport HNL-a gostuje u Puli kod Istre 1961 (nedjelja, 29. siječnja, 17.10 sati, MAXSport 1). Tener 'bilih' Ivan Leko najavio je taj susret, a posebno se osvrnuo i na tek pristiglo pojačanje, marokanskog veznjaka Yassinea Benrahouija (24)

Ivan Leko je na klupi Hajduka debitirao u prošlom kolu teško izborenom pobjedom 2:1 protiv Šibenika na Poljudu, a u nedjelju će tražiti nova tri boda protiv momčadi koja drži šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

'Očekujem drugačiju utakmicu, Istra je u zadnjih desetak kola četvrta po bodovima, najbolja obrana lige. Zaslužuju još i više bodova nego što imaju, disciplinirana su momčad, sviđa mi se kako igraju, dobri su s i bez lopte. Morat ćemo biti nivou ako želimo pobijediti', kaže Leko uoči puta za Pulu te dodaje:

'Momčad? Slično kao i protiv Šibenika. Nema Awaziema, ali vraća se Sahiti. Nastojat ćemo biti bolji nego zadnju utakmicu. Ako si bolji od protivnika, imat ćeš i više šanse za pobijediti...'

  • +23
Supersport HNL: Hajduk - Šibenik, 22.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Bili' će i u Puli imati veliku podršku navijača...

'Ljudi su uvijek voljeli Hajduk, ali zadnjih par godina to je nemoguće dobro. Moramo se prezentirati na najbolji mogući način, 12. igrač je jako bitan, ali na terenu je 11 na 11 i moramo tu biti na najboljem izdanju', kazao je Leko.

Sve je zanimalo što Leko misli o prvom pojačanju kojeg je dobio, na Poljud je stigao marokanski veznjak s francuskom putovnicom Yassine Benrahoui (24).

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Bit će danas na treningu i vidjet ćemo u kakvom je stanju, pokušat ćemo ga što prije uključiti. Nadam se da će s nama krenuti put Pule. Sigurno da je prvo pojačanje i nadamo se da će s kvalitetom i mentalitetom pomoći da budemo bolji', kaže Leko kojeg je, čini se, Benrahouijev dolazak ipak malo iznenadio. Je li mu uopće prezentiran 'scouting report' Benrahoua? Koje su njegove najveće vrline, a koje su mu mane?

'Naravno da jest. Imamo dobru komunikaciju o profilima igrača koji nam trebaju. Mi očekujemo kvalitetu u ofenzivnom dijelu, ja ga više vidim po centrali jer ima kvalitetu zadnjeg pasa, ključnih dodavanja i centaršutova. Asistencije i golovi su ono što se računaju. Svaki ozbiljan klub je organiziran da se zna tko što radi. Svatko u organizaciji radi svoj posao, ja sam trener koji trenira, postoje sportski direktor, predsjednik, team-menadžer, čistačice... On je igrač za kojeg se nadam da će nam pomoći, ofenzivac je i to je sve što mogu reći', kazao je o novom pojačanju Leko.

Standings provided by Sofascore