DERBI SVIH DERBIJA

Trener Hajduka Ivan Leko ima dobar 'feeling' uoči derbija s Dinamom: Napast ćemo ih

29.09.2023 u 15:44

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 18 sati igraju protiv Dinama utakmicu 10. kola SuperSport HNL (MAXSport 1, MAXtv). Utakmicu najavljuje trener Bijelih Ivan Leko.

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Bijeli se nalaze na prvom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 18 bodova iz osam odigranih susreta. Dinamo zauzima treću poziciju s osvojenih 16 bodova, ali i utakmicom manje od Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Stadion je rasprodan, očekuje se prava nogometna fešta, a slavit će se i činjenica da je splitski klub prešao brojku od 100 tisuća članova.

'Osjećam ogroman ponos, lijepo je to. Sto tisuća ljudi je ogromno, ne znam puno klubova. Real, Benfica, Galatasaray. Svaka čast svim navijačima Hajduka. Tih 100 tisuća je zaslužilo 100 tisuća pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da odigramo pravu utakmicu i da pobijedimo. Ludilo je, nema ulaznica. Nadam da se da ćemo protiv jednog dobrog protivnika biti pravi. Imamo veliki respekt prema Dinamu, ali vjerujem u svoju ekipu. Odlično treniramo ovaj tjedan. Konkurencija je jako dobra, ima 16,17 igrača koji jedva čekaju da igraju

O Dinamu je još rekao:

'Oni su dobri, imaju samopouzdanja, iznenadio bih se da se dolaze adaptirati. Najbitnije mi je kakvi smo mi. Idemo vidjeti tko je bolji. Volio bih da gledamo spektakl od nogometa i da Hajduk pobijedi. Ali nekad nervoza, pritisak, stvari ponekad počnu zapinjati. Tri boda su velika i bitna, no imali smo prednost pa smo u sedam dana prosuli. Dugo je prvenstvo, 36 kola, mislim da je najbitnije kako ćemo izgledati u travnju i svibnju.

Na kraju je poentirao: Imam dobar feeling . Idemo na pobjedu. Napast ćemo i pokušati stvoriti što više prilika. Ipak, na kraju se nešto pita i suparnika.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.