čovjek od riječi

Trener Crotonea biciklom prešao 1300 kilometara za pokojnog sina

20.06.2017 u 17:04

Bionic
Reading

Davide Nicola (44) obećao je navijačima Crotonea da će se, ako izbori ostanak u Serie A, kući vratiti na biciklu. Crotone je na samom jugu Italije, a Nicola je iz mjesta Vigone pored Torina. Sve je to učinio za svog sina koji je prije tri godine poginuo u prometnoj nesreći...

Davide Nicola obećanje je dao u travnju kad je njegov Crotone bio doslovno na samom dnu prvenstvene ljestvice... Od 2. travnja Crotone je tako ostvario šest pobjeda (među ostalima dobili su Inter i Lazio) uz dva remija (s Milanom i Torinom) te samo jedan poraz (od Juventusa). I osigurali ostanak u Serie A!

Nicola je obećao da će se kući vratiti na biciklu, no problem je u tome što je Crotone u Calabriji na samom jugu Italije, a on je iz Vigonea pored Torina. Udaljenost, nešto malo više od 1300 kilometara...

Kako je Davide Nicola čovjek od riječi, sjeo je na bicikl, uz njega je bilo još nekoliko prijatelja koji su mu pružali podršku, te u devet dana pedalirajući prešao doslovno cijelu Italiju od juga do sjevera. Njegov je pothvat imao i tužnu stranu, trener Crotonea prije tri je godine ostao bez 14-godišnjeg sina koji je stradao u prometnoj nesreći.

'Ovo je za mog sina. Ne želim da nijedan roditelj doživi ono što sam ja doživio. Drago mi je da sam uspio odraditi ovaj put i nadam se da će se nešto popraviti po pitanju sigurnosti na talijanskim cestama', rekao je Nicola po dolasku na cilj.