debakl u kupu

Trener Bayerna opisao je što je radio po kući dok su njegovi nogometaši proživljavali pravu katastrofu protiv Borussije

29.10.2021 u 16:25

Bionic
Reading

Igrači Bayerna nisu strojevi i također mogu imati loš dan, rekao je trener bavarskog velikana Julian Nagelsmann pokušavši objasniti šokantan poraz (0:5) od Borussije Mönchengladbach u njemačkom Kupu.

Bio je to najteži Bayernov poraz ikad u Kupu, te najteži u svim natjecanjima u posljednje 43 godine.

'Mi smo ljudi, a ne strojevi', rekao je Nagelsmann na virtualnoj konferenciji za novinare u petak.

'Pokazali smo da smo ranjivi, ali važno je izvući pouke iz ove utakmice. Bila je povijesna i moramo prihvatiti kritike. Nema sumnje u to', dodao je Nagelsmann, koji se i dalje nalazi u samoizolaciji zbog zaraze COVID-19.

'Derao sam se gledajući utakmicu kod kuće i susjedi su se sigurno pitali što se događa. Ali mi smo samo ljudi i možemo pogriješiti, a ponekad u jednom danu možemo napraviti više od jedne pogreške'.

Bayern u subotu očekuje ligaško gostovanje kod Union Berlina, a Nagelsmann je obećao kako će njegova momčad protiv Uniona biti potpuno drugačija.

'Trebamo se kao prvaci ponovno dignuti i pokušat ćemo u subotu pokazati reakciju. Svi smo bili pomalo iznenađeni onim što se dogodilo u srijedu. Složili smo se da se to ne smije ponoviti jer je jako bolno', rekao je.

No, 34-godišnji Nagelsmann, koji je u svojoj prvoj sezoni u klubu nakon perioda s Hoffenheimom i RB Leipzigom, rekao je da ne osjeća dodatan pritisak nakon teškog poraza u Kupu.

'Uvijek osjećam pritisak i ovdje ga osjećam od prvog dana. U Bayernu morate juriti naslove i osvajati utakmice. Znam kako ova profesija funkcionira. Osjećao sam pritisak i u svim ostalim klubovima', poručio je.

Bayern se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice Bundeslige sa 22 boda, dok Borussija Dortmund ima bod manje. Treći je Freiburg sa 19 bodova.

  • +7
Borussia (M) - FC Bayern, njemački Kup, 27.10.2021. Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH