NERVOZA U ZRAKU

Trener Bayerna kuka zbog pravila koje vrijedi u Engleskoj; za sve 'kriv' Hrvat

12.02.2024 u 11:11

Bionic
Reading

U velikom subotnjem derbiju, nogometaši Bayera napravili su ogroman korak prema osvajanju naslova prvaka Njemačke svladavši u Leverkusenu Bayern s uvjerljivih 3:0 (1:0) za pet bodova prednosti 13 kola prije kraja.

Momčad Xabija Alonsa prema pobjedi poveo je hrvatski reprezentativac i Bayernov igrač na posudbi u Bayeru Josip Stanišić, koji je u 18. minuti postigao vodeći pogodak za domaću momčad iskoristivši statičnost gostujuće obrane.

Prednost Bayera u 50. minuti je udvostručio Španjolac Alex Grimaldo, a konačnih 3:0 postavio je Nizozemac Jeremie Frimpong u petoj minuti sučevog dodatka.

Stanišić je odigrao cijelu utakmicu i bio je najbolje ocijenjeni igrač dvoboja. Naravno, bijes i oćaj iz bavarskog kluba posve su razumljivu, a posebno glasan bio je trener Thomas Tuchel, koji je 'krivicu' želio prebaciti na nekog drugog.

Umjesto da preispita svoju odluku što je dopustio da Stanišić dobije priliku i minutažu u nekom drugom klubu, a ne u njegovoj momčadi.

'U Engleskoj postoji jedno lijepo pravilo da igrač kojeg posudiš nekome ne može igrati protiv tebe. Meni to ima smisla. To pravilo, nažalost, ne postoji u Njemačkoj'.

I usput samo, to pravilo ne vrijedi ni u Hrvatskoj. Podsjetilo nas je to na gol Duje Čopa, koji je kao posuđeni igrač Dinama zabio gol za uspjeh Šibenika u prošloj sezoni SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. I tada iz Dinama nije bilo 'kuknjave'.

Također, osim na 'one koji su dopustili' da igrač s posudbe igra protiv svakoga, Tuchel je 'raspalio' i po svojim igračima.

'Prvi gol koji smo primili je nešto što obrana u kojoj je pet igrača ne smije primiti. To se ne smije dogoditi sa zadnjom linijom u kojoj je pet ljudi. Na kraju smo izgubili 3:0, ali nemam osjećaj da je to realan rezultat'.

Ove izjave ne čine nam se dobronamjerne i da će proći tek tako...