vuku se repovi

Trener Atalante totalno poludio na sučeve odluke; sudac Juventusu dao dva penala i totalno iznervirao Gasperinija

12.07.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Trenera Atalante Gian Piera Gasperinija iznervirale su sudačke odluke koje su Juventusu omogućile da iz dva penala dođe do remija 2:2 u subotnjem derbiju 32. kola Serie A

Trenera Atalante Gian Piera Gasperinija iznervirale su sudačke odluke koje su Juventusu omogućile da iz dva penala dođe do remija 2:2 u subotnjem derbiju 32. kola Serie A.

'U drugim zemljama to nije penal. Ovakvu sudačku interpretaciju pravila kad je u pitanju igranja rukom u kaznenom prostoru možete vidjeti samo u Italiji, i to je ludilo', izjavio je Gasperini za talijanske medije.

Oba penala su sporna, a dosuđena su nakon što su igrači Atalante pogođeni u ruku unutar 16-erca. Također, u oba slučaja nije bilo nikakve namjere da se igra rukom. Atalanta je nadigrala Juve i dvaput je vodila preko Zapate (16) i Malinovskog (80), ali je Ronaldo s dva gola (55, 90) iz penala spriječio poraz.

Prvi kazneni udarac dosuđen je nakon što je Dybala iz blizine napucao u ruku De Roona na rubu 16-erca, a drugi pred sam kraj susreta kada je Murielu lopta okrznula ruku u trenutku kad ju je Higuain pokušao dodati Douglasu Costi, koji je bio izvan kaznenog prostora.

'Igrači su uspjeli ostvariti sve što smo se dogovorili i sretan zbog odlične partije koju su pružili. No, nikako ne mogu biti zadovoljan rezultatom, vodili smo do zadnje minute i zaslužili smo pobjedu', kazao je trener Atalante, koja je treća sa 67 bodova. Ima bod manje od Lazija i devet od vodećeg Juventusa.