'MODRA' SVLAČIONICA

Trener Ante Čačić je priznao da je to bio Dinamo kakav želi, ali je odmah na nešto upozorio...

08.05.2022 u 22:31

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 34. kola HT Prve lige Dinamo je u Zagrebu svladao Osijek 3:0 tesada ima četiri boda više od Hajduka i blizu je obrane naslova prvaka. Poslije derbija komentar je dao trener 'Modrih' Ante Čačić

Strijelci na maksimirskom stadionu bili su Mislav Oršić u 34., Dario Špikić u 60. i Luka Menalo u 81. minuti, a treba reći kako je gostujući sastav iz Osijeka cijelo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje (isključenje Čeberka).

'Dinamo je danas izgledao onako kako ja želim. Nismo puno toga dozvolili Osijeku. Došli smo do vodstva nakon sjajnog pasa Petkovića', rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Dinamo do obrane naslova može doći u idućem, pretposljednjem kolu, kada gostuje na Šubićevcu. Ukoliko pobijedi Šibenik rezultatski će nevažna postati utakmica zadnjeg kola u Zagrebu između Dinama i Hajduka. Splićani, pak, u 35. kolu igraju na Poljudu protiv Istre 1961.

'Prvenstvo nije gotovo. Imamo još dvije utakmice. Moramo se odmoriti i odigrati najbolje što možemo u sljedeće dvije utakmice', upozorio je Čačić.

  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uoči utakmice pritisak je bio velik…

'Nastojali smo skinuti teret s igrača, pritisak. Uspjeli smo. Ova energija koja je oko kluba, ovaj ambijent koji su navijači stvorili, bio je prekrasan', govorio je Čačić koji se osvrnuo na Šibenik.

'Ne smijemo unaprijed upisati bodove protiv Šibenika. Morat ćemo se potruditi. Bit ćemo bez Mišića, koji je jako važan igrač. Nadam se da ću pronaći rješenje.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport
Izvor: Pixsell / Autor: Croatel/Arenasport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport