muke po amerikancu

Trebao je to biti najveći dan u njegovoj dosadašnjoj karijeri, no trema je napravila svoje, pa je novi igrač Barcelone postao predmet ismijavanja

02.10.2020 u 22:14

Bionic
Reading

Američki nogometni reprezentativac i dosadašnji igrač Ajaxa 19-godišnji Sergino Dest potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom, u kojem je klauzula o otkupnoj vrijednosti postavljena na 400 milijuna eura

Barcelona će Ajaxu platiti 21 milijun eura kao fiksni dio odštete za igrača rođenog 3. studenoga 2000. u nizozemskom Almereu, a Ajax može uprihoditi još pet milijuna u varijabilnom dijelu.

Ovaj je 19-godišnjak počeo karijeru u niželigašu Almere Cityju, gdje je igrao kao napadač, a zbog ozljede suigrača prebačen je na desni bok u ulogu ofenzivnog braniča.

Za Ajaxovu prvu momčad je debitirao u srpnju 2019., da bi u prošloj sezoni ostvario 35 nastupa, a u 27 utakmica je bio član udarne momčadi. Kao desni branič je postigao dva pogotka i imao šest asistencija.

A nakon što je u četvrtak Barcelona najavila potpisivanje ugovora, Dest je u petak odradio i tu formalnost.

No, onda su stigli problemi, jer Dest je izašao na travnjak Nou Campa i pred fotoreporterima te klupskom TV trebao je odraditi poziranje s loptom i demonstrirati svoje nogometno umijeće.

Ali zbog, očito treme, lopta se od njega odbijala kao od kamena.

Dovoljno da snimka završi na društvenim mrežama, te kod najvećih suparnika izazove podsmijeh.

Izvor: Društvene mreže