portugalci pišu

Trebali su biti Dinamov dvojac budućnosti, ali kako ih zadržati kad Benfica nudi ogroman novac?!

21.02.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Dinamo, baš kao i svi hrvatski klubovi, žive od prodaje igrača. I zato se logičnim čini da će i ovaj dvojac 'modrih' puno prije očekivanog napustiti Maksimir, Zagreb i Hrvatsku

Dinamo je porazom od Hajduka malo zakomplicirao put prema osvajanju naslova prvaka. Ali i dalje je vodeći na tablici, s devet bodova prednosti, što bi na kraju ipak Cvitanovićevoj momčadi trebalo osigurati osvajanje prvog mjesta.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

I novi pokušaj napada na Ligu prvaka ili, izvjesnije, barem ulazak u skupine Europske lige.

Naravno, želi li Dinamo na europskoj sceni biti konkurentniji, u ovom dijelu prvenstva trener Cvitanović mora udariti temelje momčadi koja bi ujesen trebala krenuti u europsku bitku. Međutim kako to izvesti, kad već od netom završenog prijelaznog roka europski bogataši žele igrače iz Dinamove svlačionice?

Tako je Šahtar nudio 15 milijuna eura za Nikolu Moru, a sada portugalski mediji prenose vijest kako je Benfica već poslala ponudu tešku sedam milijuna eura za Bornu Sosu, ali i kako bi 'crveni' iz Lisabona također željeli već spomenutog Moru.

Sigurni smo da u Benfici znaju koliko je Šahtar nudio te se može pretpostaviti da ni ona neće ponuditi ništa manje. Dakle Dinamu se već sada smiješi nova trgovina teška preko 20 milijuna eura, a kada znamo kako se u tom klubu više vode zaradom nego rezultatom, izvjesno je da će ovaj dvojac umjesto 'modre' uveseljavati navijače Benfice.

Očito su nakon dovođenja Filipa Krovinovića u Benfici postali svjesni kakvi se mladi talenti rađaju u Hrvatskoj te se na ovaj način žele što prije domoći potencijalnih igrača ekstra klase.

Također, dodajmo da je Sosa od debitantske sezone 2015./16. odigrao tek 32 utakmice u 'modrom' dresu, dok je Moro imao ipak nešto veću minutažu. U dvije i pol sezone nastupio je u 45 utakmica.