van dijk oduševio

Treba li nakon Modrića Zlatna lopta pripasti neprelaznom Liverpoolovom divu?

02.06.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Virgil van Dijk po mnogima je osvajanjem Lige prvaka napravio dovoljno da u 2019. godini dobije Zlatnu loptu i postane novi najbolji nogometaš svijeta...

Kada je početkom 2018. godine nizozemski 27-godišnji stoper usred sezone doveden iz Southamptona u Liverpool, uz odštetu od čak 80 milijuna eura, bilo je mnogo skeptičnih. No, Virgil van Dijk svojim igrama ubrzo je ušutkao kritičare, a dogurao je do danas toliko daleko da ga nakon finala Lige prvaka mnogi vide kao favorita za osvajanje Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

  • +16
Liga prvaka, finale: Liverpool - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bivši nogometaš nizozemskog Groningena oduševio je ove sezone i u Premiershipu i u Ligi prvaka. U elitnom klupskom nogometnom natjecanju nitko nije uspio proći pokraj njega cijele sezone, a u ovoj kalendarskoj godini ni u engleskom prvenstvu, gdje je od strane Udruge engleskih profesionalnih nogometaša proglašen igračem sezone.

U finalu Lige prvaka također je briljantno odrađivao svoj posao i vješto rukovodio obranom Liverpoola te je proglašen igračem utakmice.

Nakon svega upravo je Van Dijk postao favorit da nakon Modrića bude sljedeći osvajač Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta. Posljednji branič kojem je to uspjelo bio je Fabio Cannavaro 2006. godine, a s obzirom da ove sezone niti Messi niti Ronaldo ponovo nisu uspjeli zasjeniti ostatak vrhunskih nogometaša, veliki su izgledi da će Nizozemac biti nagrađen za svoju briljantnu igru i to sasvim potpuno zasluženo...