povijest se ponavlja?

Traži se čudo u Ligi prvaka: Tko će nas potpuno šokirati za tjedan dana?

05.04.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka čini se kako su Real, Barcelona, Bayern i Liverpool gotovo osigurali prolazak dalje, no povijest nas uči da još uvijek ništa nije riješeno...

Jesmo li već dobili polufinaliste elitnog klupskog nogometnog natjecanja? Ne pamtimo kada su se dvoboji ove faze Lige prvaka činili riješenima već nakon svojih prvih utakmica, ali baš to je slučaj nakon susreta odigranih u utorak i srijedu.

  • +6
Livepool-Manchester City Barcelona-Roma, Liga prvaka, 4.4.2018 Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Real je s visokih 3:0 pobijedio Juventus usred Torina i pokazao zašto je aktualni dvostruki prvak Europe, a jednako lako s Talijanima se obračunala i Barcelona koja je na Camp Nou s 4:1 svladala Romu. Bayern je trijumfirao 2:1 u gostima kod Seville i mirno čeka uzvrat u Münchenu, a za iznenađenje se pobrinuo Liverpool koji je s visokih 3:0 svladao favorizirani Guardiolin City.

Povijest nas ipak uči da još ništa nije riješeno. Sjetimo se samo pobjede PSG-a protiv Barce 4:0 u Parizu koja nije značila ništa nakon poraza 6:1 u uzvratu osmine finala prošle godine. Katalonci ovaj put nisu u takvoj drami i s prednošću 4:1 čekaju gostovanje u Rimu, ali baš taj rezultat nije bio dovoljan Milanu protiv Deportiva koji je 2004. godine u La Coruni uzvratio s 4:0 i prošao dalje, u još jednom od nezaboravnih preokreta.

Gdje bi se mogao dogoditi preokret za pamćenje? Roma nije Deportivo i ipak joj dajemo najmanje izglede, jer nema momčad koja može pregaziti Barcelonu, dok Juventus ima kvalitetu svladati Real, ali bit će mu jako teško u Madridu.

U preostale dvije utakmice moglo bi biti iznenađenja, jer prednost Bayerna je tijesna i jedna pogreška može zakomplicirati utakmicu, dok City cijele sezone gazi sve pred sobom i visoka pobjeda nešto je na što je navikla Guardiolina družina.

Pitamo upravo vas tko ima najveće izglede potpuno nas šokirati u uzvratu četvrtfinala! Odgovorite nam u anketi...