CRISTIANO PIŠE POVIJEST

Ronaldo gazi sve pred sobom: Postavio rekord koji će biti gotovo nemoguće srušiti!

04.04.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo zadivio je svijet svojim škaricama u pobjedi protiv Juventusa, a bila mu je to deseta uzastopna utakmica Lige prvaka u kojoj je postigao pogodak, što samo on može nadmašiti i to u uzvratu za tjedan dana...

Ako je i bilo kritičara 33-godišnjeg Porugalca, nakon ovog utorka vjerojatno će zašutjeti. Cristiano Ronaldo odigrao je još jednu savršenu utakmicu i sam uništio Juventus usred Torina, s dva pogotka i asistencijom u pobjedi 3:0.

  • +3
LIga prvaka, četvrtfinale: Real M. - Juventus Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ronaldo je definitivno najveći nogometaš koji je ikad igrao u elitnom klupskom nogometnom natjecanju. Zabio je već 119 golova u Ligi prvaka i značajno pobjegao Messiju koji je ostao na njih stotinu.

U jednom izdanju Lige prvaka Portugalac je postavio rekord kada je zabio čak 17 komada 2015. i 2016. godine, a sada prijeti srušiti i taj rekord, jer već ih je utrpao 14 ove sezone.

U Torinu je postavio i jedan rekord koji će biti gotovo nemoguće srušiti. Naime, Cristiano je zabio desetu utakmicu u nizu u Ligi prvaka. U prošlosezonskom finalu zabio je dva, a zatim još spomenutih 14 u sljedećih devet utakmica.

Kad su četvrtfinalni dvoboji u pitanju, Ronaldo je i tu fascinantni rekorder, jer je u ovoj fazi natjecanja zabio čak 22 pogotka, a daleko iza njega su Messi i Raul sa po 10.

Buffonu je pak već utrpao devet komada, više nego itko drugi u europskim natjecanjima.

Kako je Juventus djelovao u Torinu, nikog ne bi čudilo da Ronaldo još malo poboljša svoje rekorde u uzvratu. Jedno je sigurno: tko nadmaši Messija u eri Argentinca, radilo se o Ligi prvaka, Primeri ili bilo kojem natjecanju, nevjerojatno je dobar nogometaš...