PROBLEMI I KAKO IH RIJEŠITI

Transferi huligana nisu problem za policiju

  • Autor: N. Miladin
  • Zadnja izmjena 15.10.2010 12:34
  • Objavljeno 15.10.2010 u 11:48
HRVATSKA POLICIJA SPECIJALCI SRPSKI HULIGANI NAVIJAČI 2010 BAJAKOVO

HRVATSKA POLICIJA SPECIJALCI SRPSKI HULIGANI NAVIJAČI 2010 BAJAKOVO

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Srpski huligani na svom putu od Italije do domovine prošli su i kroz Hrvatsku. Transfer je bio obavijen velom noći, a autobuse su osiguravali brojni specijalci. No što bi se dogodilo da je neki bus stao, zbog kvara ili puknuća gume u blizini nekog većeg grada? Bi li tada postojala bojazan od novog divljanja srpskih huligana?

Srpski navijači, a među njima i huligani koji su se u Italiji itekako potrudili da svijet doživi Srbiju kao državu bezumnih kriminalaca i luđaka kojima ništa osim klupskog grba nije sveto, tijekom svojih putešestvija do Genove i nazad prošli su autobusima i hrvatskim cestama. Srećom, hrvatska policija bila je spremna na sve i odlučna da unatoč dugom putu od slovensko-hrvatske do hrvatsko-srpske granice nema zaustavljanja, pa je i taj transfer prošao bez problema.

No pitanje je što bi se dogodilo da je, primjerice, jednom od busova pukla guma u okolici nekog većeg grada i kolike su šanse da se huligani u tom slučaju otmu kontroli. Jasno, nije stvar isključivo u srpskim huliganima, nego općenito. Nemojmo zaboraviti da i Hrvatska ima problema s navijačima, pogotovo s gostovanjima većih navijačkih skupina.

'Što bi se dogodilo da pukne guma? Pa promijenili bi ju', odgovorio nam je šaleći se Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, a onda se uozbiljio. 'Postoji procedura za takve slučajeve, a kako bi policija reagirala, ovisi o čelnom čovjeku na terenu koji procjenjuje situaciju. U svakom slučaju, reakcija bi bila adekvatna problemu, ako bi do njega uopće i došlo.'

Kad je u pitanju posljednji transfer srpskih navijača, valja napomenuti da je olakotna okolnost bila putovanje noću. Vjerojatno je i to razlog što je sve prošlo u tišini, javnost gotovo i nije bila svjesna što se događa na hrvatskim autocestama. Hrvatski huligani već su nekoliko puta pokazali da su dnevni transferi puno zahtjevniji za policiju, no ne i nemogući za odraditi. U svakom slučaju, dobro je što smo barem ostali pošteđeni divljanja srpskih navijača po Hrvatskoj. O domaćim huliganima ionako se vode rasprave koje uobičajeno nikud ne vode.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi