HT Prva liga

Damir Krznar sasvim iskreno progovorio o velikim problemima u kojima se nalazi Dinamo uoči gradskog derbija sa zahuktalom Lokomotivom

21.08.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Damir Krznar i Silvijo Čabraja najavili su susret Dinama i Lokomotive koji je na rasporedu danas u 21 sat (Arenasport 3, MAXtv)

Dinamo će u 21 sat (Arenasport 3, MAXtv) ugostiti Lokomotivu u 6. kolu HT Prve lige. Lokomotiva će pokušati iskoristiti dobru formu i poljuljanost Dinama teškim porazom protiv Sheriffa u play-offu Lige prvaka. Trener Lokomotive Silvijo Čabraja nada se pozitivnom rezultatu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'U dosadašnjim utakmicama ostvarili smo odlične rezultate. Svjesni smo da nas u subotu čeka najteža utakmica. Bez obzira na rezultat Dinamovog gostovanja kod Sheriffa, Dinamo je uvijek Dinamo i svaka utakmica je drugačija. Mi naporno treniramo i uživamo u nogometu. Napraviti ćemo sve kako bi se vratili s Maksimira s pozitivnim rezultatom', rekao je Čabraja za službenu stranicu Lokomotive.

Damir Krznar nema lak zadatak. Mora što prije podići momčad, a pobjeda protiv gradskog rivala bi Dinamu mogla podići samopouzdanje uoči uzvrata sa Sheriffom na Maksimiru.

'Jasno je da nakon onako iznimno loše utakmice moramo sav fokus preusmjeriti na Lokomotivu, pogotovo stoga što je riječ o momčadi koja ove sezone pruža iznimno dobre izvedbe. Osim toga, to pokazuje i mjesto na ljestvici. Znamo da nas ne očekuje lagana utakmica, moramo pristupiti ozbiljno i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici', rekao je Krznar pa dodao kako je momčad i psihiči i fizički umorna:

'Prisutno je i jedno i drugo. Ne smijemo dozvoliti da igrači padnu, pogotovo zato što nema ni razloga jer dosad su već 'tisuću puta' pokazali da znaju biti pravi kad to treba. Bit će tako i sad. Na utakmicu u Tiraspolu gledat ćemo kao na anomaliju koju ne smijemo ponoviti. Sve ono što je dobro proizlazi iz pravog pristupa, dakle i energija i pozitiva. Moramo vratiti tu vjeru u sebe, tu energiju i moć i ponovno se postaviti kao Dinamo, kao istinski lider nogometa ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji i sve to, naravno, demonstrirati na terenu.'

Dinamo je ostao i bez Rasmusa Lauritsena i bez Dine Perića, dvije važne karike u obrani.

'Imamo problema s kadrom i neće nam biti lako, ali i to je dodatni izazov za cijeli stožer da nađemo nove mogućnosti, bilo u promjeni sustava, bilo u promjeni mjesta nekih igrača. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti izazovu i da će sve biti u redu', rekao je Krznar pa pobrojao one na koje ne može računati:

'U našem zadnjem redu, gdje su nam na raspolaganju osmorica igrača, čak su petorica izvan kadra. Dakle, imamo iznimnih problema u obrani. Izvan pogona su Daniel Štefulj, Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo, sad i Dino Perić. Sve ćemo učiniti da taj peti, Sadegh Moharrami, uspije participirati u subotnjoj utakmici, a ako ne od početka, onda barem kasnijim ulaskom u igru. Naravno, teško je nadoknadiv i izostanak našeg kapetana Arijana Ademija kao i Marka Tolića koji još uvijek ne može konkurirati za nastup.'

S druge strane, Lokomotiva je u naletu. Od 12 mogućih su osvojili 12 bodova.

'Našli su koheziju, zanimljivu strukturu momčadi s iznimno moćnim bekovima i krilima. Josip Pivarić jako se dobro snalazi u novoj ulozi svojevrsnoga krilnog napadača, daje energiju presinga. U obrani su dobro organizirani, u visokom bloku, dinamični, pokretljivi... Sigurno će nam biti izazov, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na taj Lokomotivin polet i trku', zaključio je Krznar.

Pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.