SUROVI PROFESIONALIZAM

Toureova bolna istina: Brat mi je umirao...

24.06.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Nogometaš Manchester Cityja i reprezentacije Obale Bjelokosti Yaya Toure izrazio je ogorčenost tretmanom vlastitog kluba

Naime, Toure je otkrio za France Football da su ga u Cityju odbili osloboditi klupskih obveza u Abu Dhabiju iako ih je zamolio za slobodno vrijeme da bi bio uz umirućeg brata.

Podsjećamo, Ibrahim Toure, koji je bolovao od raka, umro je prošlog tjedna u dobi od samo 28 godina dok su njegova braća Yaya i Kolo bili na reprezentativnom okupljanju na Svjetskom prvenstvu.

Yaya Toure
kaže kako je za slobodno molio ubrzo po osvajanju premierligaškog naslova, ali umjesto toga je morao otputovati za Abu Dhabi na prijateljski ogled protiv Al-Aina.

'On (Ibrahim) je bio moja osoba od povjerenja, moj najbolji prijatelj. City mi nije želio dati par slobodnih dana (prije odlaska na SP). Išao sam proslaviti ligaški naslov u Abu Dhabi dok je moj brat ležao u svom krevetu', rekao je Toure.

'Kasnije sam bio ljut na sebe što nisam inzistirao, što nisam isforsirao (odlazak). Međutim, službenici Cityja su znali da patim već nekoliko mjeseci dok sam gledao kako mi bratovo zdravlje propada'.