ZBILJA JE LEGENDA

Totti će i u 40. godini igrati za Romu

20.09.2013 u 20:44

Bionic
Reading

U petak je i definitivno potvrđeno kako je legendarni 36-godišnji nogometaš Francesco Totti, kapetan Rome, produljio ugovor sa svojim jedinim klubom u karijeri do lipnja 2016. godine.

U subotu će Totti održati konferenciju za novinare, a u nedjelju će povesti svoju Romu u novi veliki gradski derbi protiv Lazija.

'Hvala predsjedniku našeg kluba što mi je omogućio dvije nove godine u Romi. Ovo je predivno, ja volim Romu i Roma voli mene', rekao je Totti i dodao:

'Nemam ništa previše dodati, jer svi znaju koliko sam odan i koliko volim nositi dres Rome. Stvarno je savršeno što i dalje imam tu čast i odmah se sjetim svog prijatelja Alessandra Del Piera prema kome se Juventus nije ponio kao Roma prema meni'.

U prvoj je momčadi Totti debitirao daleke 1993. godine, a do danas je za Romu odigrao 681 utakmicu, te je strijelac bio 283 puta. U prvenstvu je postigao 228 pogodaka, te je na ljestvici strijelaca svih vremena u Seriji A na drugom mjestu. Ispred njega je još samo Silvio Piola koji je u karijeri upisao 274 pogotka.