IMOĆANIN I ZAGREPČANIN

Tottenham želi Rebića; prate i Ćirinog miljenika Abdurahimija!?

13.10.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Londonski su Tottenham prije samo nekoliko sezona navijači iz Hrvatske od milja zvali CROttenham, a razlog tome bila su čak četvorica hrvatskih nogometaša u dresu Spursa: Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa

U međuvremenu je hrvatska kolonija napustila legendarni klub - Modrić je prodan u Real Madrid, Ćorluka u ruski Lokomotiv, Kranjčar je preko Ukrajine stigao do dresa QPR-a, a Pletikosa se još 2011. vratio s posudbe u Rusiju, u kojoj je i danas.

Međutim, prema informacijama portala goal.com, na radaru Tottenhama je 21-godišnji napadač Ante Rebić, a uživo - protiv mlade engleske reprezentacije - gledao ga je skaut Spursa Ian Broomfield. Navodno je oduševljen onime što je vidio od stasitog Imoćanina koji trenutačno igra za njemačkog drugoligaša RB Leipzig, u koji je stigao na posudbu iz talijanske Fiorentine. Nakon što je Rebića pohvalio i poznati engleski nogometaš Owen Hargreaves šanse da dođe u Premier ligu naglo su mu porasle.

'Zaista ne znam što takav igrač radi u drugoj njemačkoj ligi. Njemu je mjesto u Premiershipu', između ostalog je tijekom prijenosa mladih reprezentacija Engleske i Hrvatske kazao Hargreaves.

I dok Rebićev prelazak u Tottenham ne bi bio senzacija, podatak da bi mu se, ako se sve poklopi, mogao uskoro pridružiti Zagrepčanin Besart Abdurahimi svakako zvuči kao senzacija. Kako doznajemo iz izvora bliskih Abdurahimijevu menadžeru, Tottenham prati bivšeg krilnog napadača NK Zagreb i miljenika Ćire Blaževića. Iako je Abdurahimi prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, nije imao strpljenja čekati priliku u A reprezentaciji jer je zaključio da će prije dobiti priliku u dresu Makedonije (u kojoj su mu rođeni roditelji).

Na nedavno odigranoj utakmici u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Makedonija je slavila protiv Luksemburga 3:2, a upravo je Abdurahimi – koji je ušao s klupe – najzaslužniji za preokret. Izborio je jedanaesterac za poravnanje 2:2 te je u sudačkoj nadoknadi zabio eurogol s 25 metara za tri boda svoje momčadi. Dodajmo još kako je Abdurahimi trenutačno igrač belgijskog Lokerena u kojem je u prvih pet utakmica zabio tri gola.