premier liga

Tottenham šokirao Manchester City, a onda je Pep Guardiola posve otvoreno rekao kako želi kupiti najboljeg igrača Spursa

15.08.2021 u 20:11

Bionic
Reading

Engleski prvak Manchester City počeo je obranu naslova u nedjelju porazom u gostima od Tottenhama 1:0 u utakmici prvog kola Premier league.

Jedini pogodak na utakmici zabio je Son Heung-Min u 55. minuti.

Zanimljivo, Harry Kane nije igrao u ovoj utakmici za Tottenham, jer želja mu je već ovog ljeta otići iz kluba, i to baš u redove Manchester Cityja.

No, trener Spursa, Nuno Espirito Santo potvrdio je da Harry Kane u ovoj utakmici nije igrao jer nije u top-formi te da radi na njezinom dizanju. Ova je utakmica stigla usred brojnih nagađanja o Kaneovoj budućnosti, a Cityjev šef Pep Guardiola javno je rekao kako želi potpisati kapetana Engleske ako bi predsjednik Tottenhama Daniel Levy pregovarao o njegovoj prodaji.

U drugoj utakmici igranoj u nedjelju ranije West Ham United je u gostima svladao Newcastle sa 4-2 iako je dva puta stizao zaostatak.

Nakon što su odigrane sve utakmice prvog kola nove sezone engleskog prvenstva Manchester United, koji je jučer pobijedio Leeds 5-1, vodeći je na ljestvici. Pobjede su upisali Chelsea, Liverpool, Everton, Watford, Brentford, Leicester i Brighton.