'spursi' na pripremama

Tottenham se raspucao u Koreji; 64.000 navijača vidjelo je čak devet golova, ali ne i našeg Ivana Perišića...

13.07.2022 u 19:10

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaš Tottenham pobijedio je u Seoulu pred 64.000 gledatelja ekipu južnokorejske lige 6:3 u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone...

Menadžer Tottenhama Antonio Conte koristio je čak 22 igrača, međutim novo pojačanje londonskog sastava, hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije nastupio.

Naime, Perišić još uvijek nije spreman za početak punog treninga nakon ozljede lista s kojom ima problema još od kraja prošle sezone. Nisu zaigrali ni Dejan Kuluševski i Ben Davies.

Ekipa korejske K-league dobro se držala pedesetak minuta. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, a u 52. minuti 2:2. Međutim, do kraja susreta engleski sastav je zabio još četiri, a domaćin jedan gol.

Po dva gola za Tottenham zabili su Harry Kane (54, 75) i Son Heung-Min (69-11m, 85), a među strijelce su se upisali i Eric Dier (30) i Jin Hyuk Kim (47-ag), dok su za Team K-League zabili Cho Gue-Sung (45+2), Lars Veldwijk (52) i Jun Amano (71).

'Mislim da su gledatelji mogli uživati u susretu s devet golova. Igrali smo pred više od 60.000 gledatelja i atmosfera je bila sjajna. Bila je ovo naša prva utakmica, bilo je dosta dobrih stvari, ali i situacija koje moramo popraviti', kazao je Conte i napomenuo:

'Ovo je tek početak priprema, daleko smo od prave forme i fizičke spreme.'