rat do istrebljenja

Napokon je otkriveno koji su klubovi tražili da se Manchester City izbaci iz Lige prvaka; engleskom nogometu prijeti totalni raskol

29.07.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Manchester Cityju je prije dva tjedna odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lausannei (CAS) ukinuta presuda Uefe koja je 'građane' na dvije godine izbacila iz svih Uefinih natjecanja...

UEFA je proljetos donijela odluku prema kojoj Manchester City izbacuje na dvije godine iz svih svojih natjecanja, a sve zbog opetovanog kršenja Financijskog fair-playa, točnije potpisivanja sponzorskih ugovora koji nikad nisu došli na naplatu.

Sada su engleski mediji objavili popis klubova iz Premiershipa koji su početkom ožujka od Uefe izričito tražili da 'građanima' ostane dvogodišnja suspenzija te da im se zabrani igraju europskih utakmica zbog kršenja Financijskog fair-playa.

I tako, Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, Manchester United, Newcastle, Tottenham i Wolverhampton su klubovi koji su imali identičan stav, ali na kraju njihov zahtjev nije prošao.

Odlukom CAS-a City je vraćen u Ligu prvaka, a umjesto prve kazne koja je bila u iznosu od čak 30 milijuna eura engleski klub mora platiti samo 10 milijuna eura. Da, City je sjajno prošao, ali dojam je kako ovom ratu još nije došao kraj.

  • +10
Manchester City - Liverpool, 32. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Dave Thompson/NMC/Pool

Devet velikih i jakih klubova ujedinilo se protiv 'građana', taj je raskol vidljiv već godinama, no sada se otvoreni sukob dodatno rasplamsao i pitanje je kako će sve zajedno završiti. Sigurno je samo jedno, sve će ovo biti jako zabavno za gledanje i praćenje, borba do istrebljenja, kako na terenu, tako i izvan njega.