Mo se vraća u italiju?

Juventus priprema transfer desetljeća; jedan od najboljih svjetskih napadača ovog ljeta stiže u Torino

23.03.2022 u 22:11

Bionic
Reading

Mohamed Salah (29) uskoro mora donijeti važnu odluku. Ugovor s Liverpoolom mu završava u ljeto 2023. godine, a novi ne želi potpisati. No, jedan od najboljih svjetskih napadača nema razloga za brigu jer ga 'pola Europe' želi u svojim redovima

Mo Salah je bio više nego jasan u svojim zahtjevima, od Liverpoola traži gotovo dvostruko veću plaću od dosadašnje. No, problem je u tome što sjajni egipatski napadač u ovom trenutku zarađuje nešto više od 12 milijuna eura na godinu i na Anfieldu nikome ne pada na pamet ponuditi mu ono što s pravom i traži.

Ugovor s Liverpoolom mu završava u ljeto 2023. godine i u akciju su krenuli svi najveći europski klubovi - Barcelona, Manchester City, Bayern, PSG, Real Madrid... Svi bi Salaha željeli u svojim redovima i to već ovog ljeta jer je jasno da će ga Liverpool, ako u međuvremenu ne dogovore nastavak suradnje, prodati.

U ovom trenutku 'redsi' Salaha ne bi pustili za manje od 100 milijuna eura, no situacija na tržištu je takva da većini klubova ovo predstavlja nezamislivi iznos. Jer onda još treba 'izmisliti' novac za njegovu plaću koja gotovo sigurno neće biti manja od 20 milijuna eura na godinu!

I dok se gore navedeni velikani premišljaju, Juventus je krenuo u akciju! Talijanski mediji tvrde kako čelnici 'stare dame' žele pod svaku cijenu Mohameda Salaha već ovog ljeta u Torinu. Čak im ni odšteta od 100 milijuna eura ne predstavlja neki veći problem jer u Salahu i Vlahoviću vide napadački par koji će Juve vratiti u sam vrh talijanskog i europskog nogometa.

Već se zna da na kraju sezone klub napušta Paulo Dybala, a još će se barem šest ili sedam igrača naći na transfer listi kako bi se napravio prostor u proračunu za dovođenje Salaha.

Gazzetta dello Sport tvrdi da bi dovođenje Salaha bilo savršeno kompletiranje napadačkog dijela momčadi jer je lijeva strana rezervirana za Federica Chiesu, a vrh napada za Dušana Vlahovića.

Uz sve to, Salah je već ranije igrao u Italiji za Romu i Fiorentinu pa se u ovom slučaju mogu primijeniti porezne olakšice koje omogućuju niži porez na plaću što znači da Juventus može kapetanu 'faraona' ponuditi više novca.

Neki će reći da se prvu ovaj posao čini nemogućim i nezamislivim, ali ne treba zaboraviti da je nešto slično bilo i prije nekoliko godina s Cristianom Ronaldom koji je na kraju ipak završio u Torinu...