copa america

Totalni kaos dan prije prve utakmice; dvije reprezentacije prijavile su čak 11 zaraženih igrača, pitanje je hoće li se uopće igrati...

13.06.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Osam nogometaša Venezuele koji sudjeluju na južnoameričkom prvenstvu (Copa America) u Brazilu imalo je pozitivan test na covid-19, objavili su zdravstveni službenici u subotu, dan prije susreta s domaćinima u uvodnoj utakmici turnira

'Članovi izaslanstva uključuju igrače i članove pomoćnog osoblja', stoji u izjavi Tajništva zdravstva Brazilije, gdje će se održati nedjeljna utakmica.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) postavila je dijagnozu u petak i obavijestila lokalne zdravstvene vlasti.

'Svi su asimptomatski, izolirani u pojedinačnim sobama i nadziru ih tim CONMEBOL-a i lokalni zdravstveni službenici', dodaje se u priopćenju.

CONMEBOL je potvrdio kako je ukupno 13 članova venezuelske delegacije imalo pozitivne rezultate testa, brazilski ministar zdravstva Marcelo Quiroga rekao je kako je riječ o 12 osoba, a Venezuela je pak rekla da ih je 11 te najavila kako poziva dodatnih 16 igrača da se pridruže momčadi na jednomjesečnom turniru.

Venezuela bi se danas, u nedjelju (13. lipnja) na stadionu Mane Garrincha trebala sučeliti s trenutnim prvakom Brazilom.

No, problemima tu nije kraj jer je ubrzo objavljeno kako su još tri igrača i jedan član tehničkog stožera nogometne reprezentacije Bolivije pozitivni na Covid-19 uoči početka Copa Americe!

'Nakon što su napravljeni PCR testovi u bolivijskoj reprezentaciji koja se nalazi u Brazilu otkrivena su tri pozitivna slučaja među igračima i jedan u tehničkom stožeru', navodi se u priopćenju FBF-a (Bolivijski nogometni savez).

Savez, koji nije otkrio identitet zaraženih igrača, dodaje da se 'svi osjećaju dobro i da su izolirani od ostatka reprezentacije', te da su odmah 'pokrenute procedure u skladu sa sanitarnim protokolima'.

Bolivijska reprezentacija koju vodi Venecuelac Cesar Farias se nalazi u Goianii od srijede gdje je stigla nakon kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Čilea (1:1).

Copa Americu Bolivija otvara u ponedjeljak (14. lipnja) utakmicom protiv Paragvaja

Copa America, najstariji turnir u međunarodnom nogometu u kojem sudjeluje 10 južnoameričkih nacija, u posljednji je trenutak premješten u Brazil nakon što se Argentina povukla zbog tamošnjeg vala covida-19.

Brazil je pristao biti domaćinom turnira usprkos vlastitim problemima s koronavirusom. 

Copa America, južnoamerički ekvivalent Europskom prvenstvu, trebao bi trajati do 10. srpnja.