SOLIDARNOST NAVIJAČA

Torcida podržala BBB i napustila veliki derbi!

04.12.2013 u 19:54

  • +2

'Torcida napustila derbi u Maksimiru'

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Zbog masovnih privođenja na dan prve utakmice četvrtfinala Kupa Dinama i Hajduka Bad Blue Boysi su bojkotirali derbi, a dvoboj je na samom početku napustila i splitska Torcida

'Zbog neviđene represije, privađanja i namještanja optužnica većini privedenih danas se bojkotira kup tekma s Hajdukom. Tko je kupio kartu neka ju proslijedi Torci,' stajalo je u poruci kojom je BBB otkazao derbi, a u službenom priopćenju još su dodali:

'Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze s trenutnom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati 'ekskluzivu' na iživljavanje i policijsku brutalnost kojoj su potpuno odriješene ruke i lišena je svake odgovornosti za zloupotrebu.'

Torcida je odlučila podržati bojkot. Napustili su splitski navijači Maksimir u ranoj fazi utakmice uz povike 'HNS, mafijo, gotovo je, gotovo' te skandiranja 'Mamiću, ratni profiteru'.

Tako se nastavila solidarnost među navijačkim skupinama koje su se posljednjih tjedana udružile protiv zajedničkog 'neprijatelja': vodstva HNS-a sa Zdravkom Mamićem na čelu.