SPEKTAKL U AMERICI

Top 5 NFL trenutaka i rekorda prošlog vikenda

04.10.2011 u 10:14

Bionic
Reading

Nedjelju prepunu rekorda započeo je Devin Hester svojim jedanaestim punt povratom, da bi njegov primjer slijedili i neki drugi velikani. Pri tome ne mislimo na Tonyja Roma, koji je s tri bačene presječene lopte vodio svoje Cowboyse do negativnog rekorda u povijesti kluba

Od mnogo sjajnih trenutaka američkog nogometa protekle nedjelje, ovih se pet ističe jer je već ušlo u povijesne knjige lige.

5. Tom Brady, dva bačena touchdowna protiv Raidersa; izjednačio rekord lige sa 13 uzastopnih utakmica s bačena dva ili više touchdown dodavanja te preskočio Joea Montanu na devetom mjestu svih vremena
Brady je brzo zaboravio prošlotjedni debakl protiv Billsa s četiri bačene presječene lopte. Preskočio je Joea Montanu bacivši 274. touchdown dodavanje regularne sezone, a uz to izjednačio rekord lige u uzastopnim višestrukim touchdown utakmicama, koji je od 2004. držao Peyton Manning.

Tom Brady i njegov rekord

4. Detroit Lions pobijedili nakon zaostatka od 24 poena; novi negativni rekord Dallas Cowboysa
Tony Romo nastavlja sa svojom toplo-hladno formom, zbog koje su Cowboysi drugi put ove sezone ispustili utakmicu iz ruke. Svojim je lošim procjenama omogućio obrani Lionsa dva touchdowna, a za ostalo su se pobrinuli Stafford i Megatron.

Novi loš dan za Dallas

3. Devin Hester, postigao 11 punt return; rekord NFL-a
Sjećate li se igrača koji je prošli vikend sjajnom varkom zavarao obranu Green Baya da bi suci uništili već gotovu akciju? Ovoga se puta vratio ponovo u glavnoj ulozi, ubilježivši svoj 11 punt povratak za touchdown, čime je zasjeo na prvo mjesto svih vremena.

2. Baltimore Ravens – NY Jets 34:17, pet obrambenih touchdowna u jednoj utakmici; rekord NFL-a
Utakmica je to koju će quarterbackovi obje ekipe htjeti što prije zaboraviti, jer je većina poena postignuta obrambenim akcijama. A bilo je svega: krivih dodavanja, ispuštenih lopti te nevjerojatnog, 107 jardi dugačkog povratka kickoffa.

Nevjerojatna utakmica Baltimorea i NY Jetsa

1. Calvin Megatron Johnson, dva uhvaćena touchdowna protiv Dallasa; rekord NFL-a s dva uzastopna uhvaćena touchdowna u svakoj od početne četiri utakmice
Autor najboljeg touchdown hvatanja dosadašnje sezone u potpunosti zaslužuje ovaj rekord koji je postigao unatoč činjenici da ga nerijetko pokrivaju i dva igrača. Ali kao što vidite, često nije dovoljno ni kada im se priključi i treći, jer Megatron je nezaustavljiv.

Nezaustavljivi Calvin Johnson