ZADAR I SPLIT LAKO

Toni Prostran poigrao se sa Šibenikom

14.04.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Dvama dalmatinskim derbijima nastavilo se natjecanje u košarkaškom prvenstvu Hrvatske. Oba su, očekivano, otišla na stranu domaćina, Split i Zadar sigurno koračaju prema doigravanju

Split je na svom parketu u prvom poluvremenu muku mučio s odličnim Dubrovnikom, no u nastavku je pokazao kvalitetu više i otplovio do uvjerljivih 116:88. Splićane su predvodili Shannon sa 25 i Jamon sa 21 košem. Mario Delaš dodao je 18, uz osam skokova, dok je kod Dubrovčana prednjačio Ante Vranješ sa 21 košem.

Zadar je otpor Šibenčana u lokalnom derbiju slomio već u uvodnoj fazi. Nakon prve četvrtine vodili su sa 14 koševa razlike, a nakon kontinuiranog rasta prednost se okončala na konačnom rezultatu 122:73. Osim viškom od 49 koševa, Zadrani mogu biti zadovoljni i igrom svog najtalentiranijeg igrača Tonija Prostrana.

Mladi bek, koji je prošloga tjedna postao punoljetan, za 29 minuta ubacio je 25 koševa (šut 8/10, bacanja 6/7) te dodao pet skokova, šest dodavanja i pet ukradenih lopti. Konačna valorizacija bila mu je izuzetno respektabilnih 40.

Zadar je ovom pobjedom došao do omjera 4:1, dok Split uz četiri pobjede ima i dva poraza. Vodeći dvojac, Cibona i Zagreb, svoj su dvoboj zbog regionalnih obaveza Cibosa morali odgoditi za 2. svibnja.