PORUKA HKS-U IZ CHICAGA

Toni Kukoč: Zanima me posao izbornika reprezentacije, ali…

11.09.2014 u 13:20

Bionic
Reading

Dok u Hrvatskom košarkaškom savezu još čekaju detaljan izvještaj izbornika seniorske košarkaške reprezentacije Jasmina Repeše, nakon što smo ispali u osmini finala, u kuloarima se naveliko govori o njegovu nasljedniku

Hoće li Repeša ostati i dalje na klupi košarkaške reprezentacije Hrvatske ili će se na Upravnom odboru zahvaliti čelnim ljudima HKS-a - još nije poznato. Poznato je tek kako Repeša nema ugovor s HKS-om te je poznato kako su ga pogodile kritike zbog loših igara.

Kao potencijali nasljednici spominju se Velimir Perasović, Neven Spahija, Slaven Rimac pa čak i Dario Gjergja. Novo je ime na popisu i proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč koji je u intervjuu za tportal.hr potvrdio kako ga zanima trenerski posao. Pogotovo ako se doda kako Perasović zbog pravila ACB lige ne bi mogao sjesti na klupu.

'Već neko vrijeme pratim što se događa i naravno da me zanima posao trenera u NBA-u. Ako bude prave prilike, zašto ne. Zasad konkretnih ponuda iz NBA-a nije bilo', kazao nam je Kukoč koji trenutačno nema menadžera.

Razgovarajući o SP-u u Španjolskoj te svom vršnjaku Saši Đorđeviću, koji uspješno vodi reprezentaciju Srbije, zanimalo nas je zanima li ga možda posao izbornika Hrvatske ako se Jasmin Repeša odluči povući kazao je kao iz topa:

'Možda me i zanima posao izbornika reprezentacije Hrvatske, ali samo ako su uvjeti dobri te ako je atmosfera zdrava. Ponavljam, zanima me posao trenera, ali…', kazao je Kukoč. Što je mislio pod ovim 'ako su uvjeti dobri te ako je atmosfera zdrava', nije želio obrazlagati: Očito će u HKS-u shvatiti poruku…

'To je sve od mene na tu temu', dodao je uz dodatak kako mu je posebno drago što će ove sezone na klupi NBA momčadi Atlanta Hawks sjediti hrvatski stručnjak Neven Spahija.


'Drago mi je što je Spahija dobio taj posao. To je nešto što je on želio kako bi izbliza tijekom cijele sezone vidio način rada u SAD-u', završio je Kukoč koji će 18. rujna proslaviti 46. rođendan.

Od ljeta 2006., kada je nastupao za Milwaukee Buckse, Kukoč je u igračkoj mirovini. Sada kada mu je sin Marin diplomirao na poznatom sveučilištu u Philadelphiji ('najbolja business škola u SAD-u') želja mu je da što prije nađe posao. Također mu je želja da se kći Stela upiše na neko od sveučilišta gdje će i dalje moći igrati odbojku na visokom nivou. Kaže kako u slobodno vrijeme obožava odigrati golf, ali kako prati sve što se događa u košarci.

Međutim, isto tako je poznato kako Kukoč baš nije omiljen u HKS-u zbog kritiziranja Saveza i predsjednika Danka Radića te javne podrške Generaciji Barcelona 92+ koja je pokušala donijeti promjene. Nadamo se samo kako će čelni ljudi HKS-a prepoznati želju Kukoča da se okuša kao izbornik iako dosad nema trenerskog iskustva. Znanje, kada je Kukoč u pitanju, nikada nije bilo upitno. Ako se moglo 'eksperimentirati' s mladim trenerom kao što je recimo Joke Vranković, zašto ne bi Kukoč dobio podršku?

Vaš glas ZA ili PROTIV Kukoča možete dati u našoj anketi (ispod članka).