ŽDRIJEB POZNAT

Tomljanović na US Openu po prvi put Australka

21.08.2014 u 20:03

Bionic
Reading

U glavnom ždrijebu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, izravno su se našla trojica hrvatskih tenisača, a Donna Vekić ostala je usamljena među tenisačicama s obzirom na to da će Ajla Tomljanović u New Yorku po prvi put zaigrati kao Australka

Ždrijeb je tako složen da bi se Vekić i Tomljanović mogle sresti u 2. kolu. No, da bi se taj dvoboj dogodio, obje će morati pobijediti odlične suparnice. Vekić će u 1. kolu igrati protiv Amerikanke Coco Vandeweghe, dok Tomljanović za suparnicu ima 15. nositeljicu, Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač i 14. nositelj US Opena, za suparnika u 1. kolu dobio je Marcosa Baghdatisa. Cipranin u New York stiže s pobjedničkom serijom (10-0) i dva osvojena Challengera na tvrdoj podlozi. Prođe li Baghdatisa, Čilić bi u 2. kolu igrao protiv kvalifikanta. Prvi nositelj na kojeg bi Čilić mogao naići je Južnoafrikanac Kevin Anderson u 3. kolu, a put ga u osmini finala vodi na 4. nositelja, Španjolca Davida Ferrera.

Ivo Karlović je kao 25. nositelj u 1. kolu za suparnika dobio iskusnog, ljevorukog Finca Jarkka Nieminena. Prođe li ga, Karlovića bi u 2. kolu čekao bolji iz dvoboja Austrijanca Juergena Melzera i Španjolca Marcela Granollersa. U 3. kolu Karlovića ždrijeb vodi na 2. nositelja, Švicarca Rogera Federera.

Ivan Dodig će u 1. kolu igrati protiv 19. nositelja, ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza. Pobijedi li ga, Dodiga bi u 2. kolu čekao bolji iz dvoboja Amerikanca Stevea Johnsona i kvalifikanta. Mogući Dodigov suparnik u 3. kolu je 11. nositelj, Latvijac Ernests Gulbis.

Prvi nositelj US Opena, Srbin Novak Đoković, u 1. kolu će igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, a 2. nositelj Roger Federer ide na hrvatskog Australca Marinka Matoševića.

Đokovićev put prema finalu na papiru djeluje kudikamo teži od Federerovog, jer su u njegovom dijelu ždrijeba Švicarac Stanislas Wawrinka, Britanac Andy Murray, Kanađanin Miloš Raonić i Francuz Jo-Wilfried Tsonga, dok su u Federerovom dijelu najopasniji Čeh Tomaš Berdych, Bugarin Grigor Dimitrov i Španjolac David Ferrer.

U Flushing Meadowsu u tijeku su kvalifikacije, a glavni turnir započinje u ponedjeljak, 25. kolovoza.