PREKO PANATHINAIKOSA

Tomić i Barcelona na Final Fouru

25.04.2013 u 23:30

Bionic
Reading

Poslije Real Madrida i moskovskog CSKA, na košarkaški Final Four su se plasirali i igrači Barcelone koji su u petom četvrtfinalnom ogledu pobijedili Panathinaikos na svom parketu 64:53...

Nadoknadila je tako Barcelona 1-2 u ovoj seriji, a put prema Final Fouru je trasirala tijekom prve četvrtine današnjeg ogleda. Nevjerojatno, ali nakon samo četiri i pol minute susreta najbolji je igrač gostiju, Dimitris Diamantidis, skupio tri osobne pogreške. Sjeo je potom na klupu, a bez svog vođe se Pao nije uspio odmah snaći na parketu.

Tako je prvih 10 minuta završilo čak 28:14 domaćina, te je zapravo do kraja Barcelona čuvala prednost.

Primaknuo se Panathinaikos na šest poena minuta (51:45) početkom zadnje četvrtine, ali bilo je to najbliže što je došao u ovom petom ogledu. Pojačanom obranom su Atenjani uspjeli smanjiti zaostatak, ali za potpuni obrat im ipak nije ostalo snage.

Zanimljivo je reći da je drugih 20 minuta završilo uz "tvrdi" rezultat 20:20.

Treba još reći da je Panathinaikos tijekom ogleda za tri poena gađao 1-16 (!), a jedinu je tricu ubacio hrvatski košarkaš Roko Ukić koji je ogled završio sa sedam poena, dva asista, jednim skokom i tri izgubljene lopte. Imao je slab šut: 2-7 za dva poena, 1-4 za tri i 0-1 za jedan. Najbolji je kod gostiju bio Stephane Lasme sa 16 poena i sedam skokova.

Ante Tomić je za pobjednika ubacio pet poena uz sedam skokova i jedan asist. Iz igre je gađao tek 1-2 uz 3-4 s linije slobodnih bacanja. Prvi je strijelac sa 15 poena bio Juan Carlos Navarro.

U petak će petu utakmicu odigrati Olympiacos i Anadolu Efes, nakon čega će biti poznat i posljednji sudionik Final Foura. Podsjećamo da je Olympiacos branitelj naslova prvaka.