MONTREAL JE UVIJEK POSEBAN

To se zove utrkivanjem; u kišnoj Kanadi gledali smo najbolju utrku sezone

09.06.2024 u 22:08

Bionic
Reading

Max Verstappen je došao do treće uzastopne pobjede u Montrealu nakon lude utrke na stazi Gilles Villeneuve. Lando Norris završio je drugi, George Russell, koji je startao prvi, ugrabio posljednje mjesto na postolju

Kiša, dva Safety cara, pretjecanja, sudari, borba za prvo mjesto između petorice vozača... VN Kanade najbolja je utrka sezone. Iako je u konačnici slavio Max Verstappen, njegova pobjeda nije bila izvjesna ni uvjerljiva.

George Russell krenuo je s pole positiona i zadržao vodstvo na početku na mokroj stazi. Međutim, dva McLarena u rukama Landa Norrisa i Oscara Piastrija u tom trenu bila su najbrža na stazi koja se sušila. Norris je preuzeo vodstvo i izgradio veliku prednost u odnosu na Verstappena i Russella, ali je onda to vodstvo izgubio nakon izlaska Safety cara.

Kiša je nakon toga pojačala, a onda još jednom prestala. Nakon sudara između Carlosa Sainza i Alexa Albona, ponovno je na stazu izašao Safety car, ali je Verstappen zadržao vodstvo. Nakon prelaska na gume za suho, Mercedesi su oživjeli, ali je Russell napravio pogrešku u borbi s Piastrijem i pao na četvrto mjesto. Na kraju je ipak uspio preteći momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona i uhvatiti treće mjesto.

Verstappen je do kraja utrku mirno priveo kraju ispred Norrisa. Ovo mu je 60. pobjeda u karijeri, treća uzastopna u Montrealu. Dodajmo da su oba Ferrarija proživjela noćnu moru; Charles Leclerc odustao je zbog mehaničkog kvara na motoru, Sainz nakon što se izvrtio i zabio u Albona.